Γκρέτα Τούνμπεργκ & τα 600000 likes στο post: Έχω σύνδρομο Άσπεργκερ, είμαι διαφορετική, so what; (φωτό)

Όλα όσα είπε στους haters της... 

H 16χρονη ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ απάντησε στους haters μιλώντας ανοιχτά για το σύνδρομο Άσπεργκερ με το οποίο έχει διαγνωστεί και ζει. 

Η σουηδέζα έφηβη Γκρέτα Τούνμπεργκ, από την οποία ξεκίνησαν οι μαθητικές "απεργίες" για το κλίμα, έχει εμπνεύσει μαθητές σε όλον τον κόσμο για να απέχουν από τα μαθήματά τους κάθε Παρασκευή με αίτημα την ενίσχυση των δράσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η 16χρονη  η οποία διέσχισε τον Ατλαντικό με ένα ιστιοφόρο μηδενικών εκπομπών ρύπων με σκοπό να συμμετάσχει στη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα στις 23 Σεπτεμβρίου, βρίσκεται τώρα στη Νέα Υόρκη και έχει ήδη διοργανώσει τις πρώτες διαδηλώσεις με μεγάλη επιτυχία.   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Grass!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Greta Thunberg (@gretathunberg) στις

«Όταν οι haters στρέφονται στην εικόνα σου και στη διαφορετικότητά σου, αυτό σημαίνει πως δεν έχουν τίποτε άλλο να βρουν.

Και τότε ξέρεις ότι κερδίζεις! Έχω σύνδρομο Άσπεργκερ και αυτό σημαίνει ότι μερικές φορές είμαι λίγο διαφορετική από αυτό που θεωρείται κανονικό. Και αν υπάρχουν οι σωστές συνθήκες, το να είναι κανείς διαφορετικός, είναι μια υπερδύναμη», έγραψε η Γκρέτα στο Instagram. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

‪School strike week 54. In New York. #FridaysForFuture #schoolstrike4climate #ClimateStrike‬

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Greta Thunberg (@gretathunberg) στις

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Day 14. 119 miles from Manhattan. Very light winds south of Long Island.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Greta Thunberg (@gretathunberg) στις

 «Δεν μιλάω δημόσια για τη διάγνωσή μου για να κρυφτώ πίσω από αυτό, αλλά επειδή γνωρίζω ότι πολλοί άνθρωποι έχουν άγνοια και εξακολουθούν να το βλέπουν ως "ασθένεια", ή κάτι αρνητικό. Και πιστέψτε με, η διάγνωσή μου με έχει περιορίσει. Πριν αρχίσω το σχολείο, δεν είχα ενέργεια, δεν είχα φίλους και δεν μιλούσα σε κανέναν. Απλά καθόμουν σπίτι με διατροφική διαταραχή.

Όλα αυτά είναι παρελθόν τώρα, αφού έχω βρει ένα νόημα, σε έναν κόσμο που μερικές φορές φαίνεται ότι δεν έχει νόημα για τόσους πολλούς ανθρώπους. #aspower #neurodiverse #npf», αναφέρει η 16χρονη ακτιβίστρια. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ