Γενέθλια σήμερα της τέως Βασίλισσας Άννας Μαρίας - Το τρυφερό μήνυμα του Πρίγκιπα Παύλου (φωτό)

Βασίλισσα Άννα-Μαρία: Γιορτάζει σήμερα τα 73α της γενέθλια

 

Η βασίλισσα Άννα-Μαρία, η μικρότερη κόρη του βασιλέως Φρειδερίκου Θ′ και της βασίλισσας Ινγκριντ της Δανίας, γεννήθηκε στις 30 Αυγούστου του 1946 στο Ανάκτορο του Αμάλιενμποργκ στην Κοπεγχάγη.

Τα παιδικά της χρόνια τα πέρασε στις τρεις βασιλικές οικογενειακές κατοικίες: το Ανάκτορο του Αμάλιενμποργκ, το Ανάκτορο του Γκράστεν και το Κάστρο του Φρέντενσμποργκ.

Η Πριγκίπισσα Άννα-Μαρία μαθήτευσε από το 1952 ως το 1963 στη Σχολή Ζάλε της Δανίας, όπου αγαπημένο της μάθημα ήταν η σύγχρονη ιστορία.

Το 1961 γράφτηκε για ένα χρόνο σε Αγγλικό σχολείο εσώκλειστων στην Ελβετία, τη Σχολή Θηλέων Σατελάρ, ενώ από το 1963 ως την άνοιξη του 1964, για να βελτιώσει τα Γαλλικά της, ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της στη σχολή Λε Μενίλ της ίδιας χώρας. Μιλάει επίσης Ελληνικά, Αγγλικά, και φυσικά Δανέζικα.

Η βασίλισσα Άννα-Μαρία πρωτογνώρισε το βασιλέα Κωνσταντίνο της Ελλάδας σαν νεαρή κοπέλα το 1959, όταν εκείνος ως διάδοχος επισκέφτηκε την Κοπεγχάγη κατά τη διάρκεια ταξιδιού στη Σουηδία και τη Νορβηγία με τους γονείς του, το βασιλέα Παύλο Α΄ και τη βασίλισσα Φρειδερίκη. Τον ξανασυνάντησε στη Δανία το 1961, Εκείνος, είχε ήδη δηλώσει στους γονείς του ότι σκόπευε να την παντρευτεί.

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ανήλθε στο θρόνο μέσα σε κλίμα γενικής ευαρέσκειας, η οποία εκδηλώθηκε χωρίς περιστολές όταν, στις 18 Σεπτεμβρίου του 1964 (έξι μήνες μετά την ενθρόνισή του), παντρεύτηκε την πανέμορφη Δανή πριγκίπισσα του σε μια τελετή που κατά τις μαρτυρίες της εποχής ήταν ″ο λαμπρότερος όλων των Αθηναϊκών βασιλικών γάμων″.

Η βασίλισσα Άννα-Μαρία γέννησε το διάδοχο Παύλο στο οικογενειακό κτήμα του Τατοΐου το 1967.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy birthday to my mother❤️Χρόνια πολλά στην Μιτέρα μου ?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pavlos Crown Prince (@pavlosgreece) στις

Η ίδια έχει άλλα 4 παιδιά τον Νικόλαο, την Αλεξία, την Θεοδώρα και τον Φίλλιπο. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ