Πανελλήνιες 2019: Πρώτες μπήκαν στο πανεπιστήμιο δύο μητέρες - Success stories με άριστα - Οι πρώτοι των πρώτων (φώτο)

 Οι υποψήφιοι που συγκέντρωσαν τις υψηλότερες βαθμολογίες στις πανελλήνιες εξετάσεις και κατάφεραν να μπουν στις σχολές των ονείρων τους στις πρώτες θέσεις. 

Μετά την ανακοίνωση των βάσεων, έρχονται τα "success stories" των άριστων. Οι υποψήφιοι που συγκέντρωσαν τις υψηλότερες βαθμολογίες στις πανελλήνιες εξετάσεις και κατάφεραν να μπουν στις σχολές των ονείρων τους στις πρώτες θέσεις.

Ανάμεσα τους δύο μητέρες. Η Σωτηρία Τσίτσαρη Τριανταφύλλου , μητέρα τεσσάρων παιδιών που κατάφερε να μπει πρώτη στο Τμήμα Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και η Σμαράγδα Λιάτσικου που μπήκε πρώτη στην Ιατρική Λάρισας.

Επίσης ανάμεσα στους πρώτους ο Δημήτρης Βόγδος, μαθητής του 4ου ΓΕΛ από τον Κρόκο Κοζάνης, ο οποίος συγκέντρωσε 19.253 μόρια και εισέρχεται 4ος στη Σχολή Στρατιωτικής Ιατρικής. χωρίς φροντιστήριο.

Μητέρα τεσσάρων παιδιών κόβει πρώτη το «νήμα» του Τμήματος Εργοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Μητέρα τεσσάρων παιδιών από την Κοζάνη εισέρχεται πρώτη στο Τμήμα Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με έδρα την Πτολεμαΐδα, ενώ την 4η θέση στη Σχολή Στρατιωτικής Ιατρικής καταλαμβάνει μαθητής του 4ου ΓΕΛ από τον Κρόκο Κοζάνης, παιδί πολύτεκνης οικογένειας, ο οποίος κατόρθωσε να γράψει 19,9 στα Μαθηματικά, χωρίς καμία φροντιστηριακή βοήθεια!

Η 44χρονη Σωτηρία Τσίτσαρη Τριανταφύλλου, μητέρα τεσσάρων παιδιών, επέλεξε το νεοσύστατο τμήμα Εργοθεραπείας στην Πτολεμαΐδα προκειμένου, όπως λέει, να βρίσκεται κοντά στα παιδιά της. Έλαβε τη μεγάλη απόφαση να φοιτήσει στο 2ο ΕΠΑΛ Κοζάνης προκειμένου να καταφέρει ό,τι δεν μπόρεσε στη νεανική της ηλικία.

Δύο από τα παιδιά της σπουδάζουν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ ο γιος της, το τρίτο παιδί της οικογένειας, ετοιμάζεται φέτος για τις πανελλαδικές, με στόχο να ακολουθήσει το όνειρό του και να γίνει δημοσιογράφος.

Μπήκε τέταρτος στη σχολή Στρατιωτικής Ιατρικής χωρίς φροντιστήριο

Το δικό του όνειρο κατάφερε να κάνει πραγματικότητα ο Δημήτρης Βόγδος, μαθητής του 4ου ΓΕΛ από τον Κρόκο Κοζάνης, ο οποίος συγκέντρωσε 19.253 μόρια και εισέρχεται 4ος στη Σχολή Στρατιωτικής Ιατρικής.

Ο Δημήτρης Βόγδος, παιδί πολύτεκνης οικογένειας, μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την προσπάθειά του καθ' όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και τα συναισθήματα ικανοποίησης που νιώθει για την επιτυχία του. «Θέλω να πω σε όσους δοκιμάζουν τον εαυτό τους στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων να μην εγκαταλείπουν την προσπάθεια που κάνουν», λέει χαρακτηριστικά, τονίζοντας τη χαρά που σκόρπισε η είδηση της επιτυχίας του στους γονείς και τα αδέλφια του.

Σε ό,τι αφορά, δε, την επιλογή του, εξήγησε πως είναι πολύ χαρούμενος για το αποτέλεσμα της προσπάθειάς του, που τον οδήγησε στη Στρατιωτική Ιατρική, η οποία, όπως τονίζει, «συνδυάζει την Ιατρική με άλλα χαρακτηριστικά».

Πρώτη στην Ιατρική Λάρισας μητέρα δύο παιδιών

Η 47χρονη μητέρα Σμαράγδα Λιάτσικου, απόφοιτος του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου, συγκέντρωσε 19.435 μόρια και πέρασε πρώτη στην Ιατρική Λάρισας. Ήταν η μόνη σχολή που είχε δηλώσει στο μηχανογραφικό της.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, δεν μπορώ καν να περιγράφω τη χαρά μου. Είχα βάλει μόνο μία σχολή στο μηχανογραφικό μου και αυτή ήταν η Ιατρική Λάρισας. Πριν λίγο έμαθα ότι εισάγομαι πρώτη», ανέφερε η αριστούχος, μιλώντας στο magnesianews.gr.

Η κ. Λιάτσικου εργάζεται σε μία ιδιωτική κλινική στον Βόλο ως βοηθός νοσηλευτή και είναι μητέρα δύο παιδιών, 21 και 19 ετών. Επέστρεψε στο σχολείο μετά από πολλά χρόνια και η επιτυχία της την επιβραβεύει.

Πρώτος στη Σχολή Ικάρων o Μανώλης Αρχοντάκης

Ο Μανώλης Αρχοντάκης από τα Χανιά της Κρήτης συγκέντρωσε 19.140 μόρια και πέρασε πρώτος στην Σχολή Ικάρων, η οποία ήταν πρώτη του επιλογή στο μηχανογραφικό.

Ο νεαρός, μιλώντας στο flashnews.gr, δηλώνει πολύ χαρούμενος για την επιτυχία του και τονίζει πως η συγκεκριμένη σχολή ήταν το όνειρό του από την περίοδο που πήγαινε νηπιαγωγείο. Πλέον, είναι υπερήφανος για το κατόρθωμά του.

Χανιώτης μαθητής πέρασε πρώτος στην σχολή Ικάρων

Ο Μανώλης, ήταν μαθητής του 2ου Λυκείου Χανίων και με συστηματικό διάβασμα συγκέντρωσε 19.140 μόρια, στο δεύτερο πεδίο, οπότε και πέτυχε την εισαγωγή του στην σχολή Ικάρων στο τμήμα των ιπτάμενων

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα - Πρώτη στην Ψυχολογία Ιωαννίνων

Η Χριστίνα Ζουμπούλη, μαθήτρια του 5ου Λυκείου Ιωαννίνων, πέρασε πρώτη στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της πόλης της με 18.876 μόρια.

Όπως αναφέρει το epiruspost.gr, αυτή ήταν η πρώτη επιλογή της νεαρής, η οποία πρέπει να πλέει σε πελάγη ευτυχίας για τη μεγάλη της επιτυχία.

Τρίτη στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ

Η Κρητικιά Σίσσυ Γλακουσάκη πέρασε τρίτη στην σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, έχοντας συγκεντρώσει στις πανελλήνιες 18.189 μόρια.

Σίσσυ Γλακουσάκη

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που πέρασα σ’ αυτή τη σχολή. Ήταν η πρώτη μου επιλογή στο μηχανογραφικό και τα κατάφερα να μπω. Δεν το περίμενα βέβαια ότι θα μπω τρίτη στη σχολή μου», ανέφερε η φοιτήτρια μιλώντας στο neakriti.gr.

Όπως εξηγεί, επέλεξε τη συγκεκριμένη σχολή γιατί και οι δύο γονείς της είναι πολιτικοί μηχανικοί.

«Κατά κάποιον τρόπο είχα ζήσει τη δουλειά και μου άρεσε. Μετά είδα και τα μαθήματα στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο, με ενδιέφεραν και την επέλεξα», σημείωσε και δήλωσε ανυπόμονη για τη νέα της ζωή.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ