Vintage story: Αυτή ήταν η ζωή του δημοφιλούς παρουσιαστή της ΕΡΤ, Χρήστου Οικονόμου - 60 χρόνια γάμος με την καλλονή Αντουανέτα Ροντοπούλου

Η είδηση του θανάτου του πέρασε σχεδόν απαρατήρητη ακόμη και στη δημόσια τηλεόραση...

Aξίζει να θυμηθούμε την ιστορία ενός από τους πρώτους παρουσιαστές της κρατικής τηλεόρασης, του Χρήστου Οικονόμου, ο οποίος όταν πέθανε, δυστυχώς ο θάνατός του δεν ανακοινώθηκε από την ΕΡΤ, στην οποία εργάστηκε για πάνω από 40 χρόνια. 

Ο έμπειρος συνάδελφος Αντίνοος Μπούνιας είχε γράψει ένα εξαιρετικό ρεπορτάζ στην Εspresso, συνομιλώντας με την σύζυγό του Αντουανέτα Ροντοπούλου, η οποία έφυγε από την ζωή πριν ένα χρόνο. 

Πάμε να δούμε το ρεπορτάζ: 

Τη Μεγάλη Τετάρτη κηδεύτηκε ο Χρήστος Οικονόμου, ύστερα από σύντομη νοσηλεία στην Εντατική, όπου είχε διακομιστεί με αναπνευστικά προβλήματα.

Η είδηση του θανάτου του πέρασε σχεδόν απαρατήρητη ακόμη και στη δημόσια τηλεόραση, όπου είχε γράψει λαμπρή ιστορία παρουσιάζοντας τις θρυλικές εκπομπές «Γράμματα και αριθμοί» και «Σάββατο μία και μισή». Ο θάνατός του άφησε μεγάλο κενό στη λατρεμένη του σύζυγο Αντουανέτα Ροντοπούλου, με την οποία έζησαν μαζί εξήντα και πλέον χρόνια.

- Τα τελευταία χρόνια είχε αναγκαστικά απομονωθεί και δεν έκανε δημόσιες εμφανίσεις. Υπήρξαν άνθρωποι που επικοινωνούσαν μαζί του ή όλοι τον είχαν ξεχάσει;
Καθόλου! Μιλούσε στο τηλέφωνο με φίλους του, έκανε πλάκες και δεν έφυγε ούτε ξεχασμένος από τους ανθρώπους με τους οποίους είχε πάντα μια σοβαρή και ειλικρινή σχέση ούτε πικραμένος για κάτι. Ηταν όπως πάντα δυνατός και αισιόδοξος.

- Πώς κρίνετε ότι στην ΕΡΤ, όπου εργάστηκε τόσα χρόνια παρουσιάζοντας αγαπημένες εκπομπές, πέρασε απαρατήρητος ο θάνατός του;

«Δεν ξέρω, δεν ξέρω... Είμαι πολύ σοκαρισμένη ακόμη από τον θάνατό του και δεν ξέρω τι μου γίνεται...»

Ο Χρήστος Οικονόμου αγαπήθηκε ως παρουσιαστής του θρυλικού τηλεπαιχνιδιού «Γράμματα και αριθμοί» (στο οποίο το έπαθλο ήταν ένα ποδήλατο!) και άλλων ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών («Σάββατο μία και μισή» με συμπαρουσιάστριες τη Νίτσα Θεοδωράκη-Λουλέ και τη Σεμίνα Διγενή, «Ταξίδι στο Χόλιγουντ», που περιλάμβανε συνεντεύξεις του από διεθνούς φήμης σταρ κ.ά.). Επίσης, το 1989 παρουσίασε τα καλλιστεία μαζί με τη Ρούλα Κορομηλά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ