Τελικά ο Μπόρις Τζόνσον δεν είναι τόσο γ@ιδο@ρι - Έβαλε το πόδι του στο τραπεζάκι για κάποιο λόγο - Ρεπόρτερ του Reuters εξηγεί με βίντεο

. Μπορεί "μια φωτογραφία να λέει χίλιες λέξεις", αλλά η ιστορία πίσω από τη συγκεκριμένη φωτογραφία είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που φαίνεται

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον μπορεί να χρειάστηκε σχεδόν έναν μήνα για να κάνει το πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό, όμως φαίνεται ότι αισθάνθηκε αμέσως σαν στο σπίτι του μόλις μπήκε στο γαλλικό προεδρικό μέγαρο, αφού δεν δίστασε να απλώσει τα... πόδια του στα έπιπλα.

Ο Τζόνσον, που ουδέποτε ντράπηκε να κάνει τον γελωτοποιό κατά τη διάρκεια της πολιτικής καριέρας του, αστειεύτηκε με τις κάμερες και ακούμπησε για λίγα δευτερόλεπτα το πόδι του στο τραπεζάκι του καφέ που βρισκόταν ανάμεσα στις πολυθρόνες όπου καθόταν ο ίδιο και ο οικοδέσποτης του, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Στη συνέχεια χαιρέτισε με ένα νεύμα τους φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν στην αίθουσα.

PA

Ο Μακρόν παρακολουθούσε τον συνομιλητή του, δείχνοντας να διασκεδάζει.

Λίγο νωρίτερα, Τζόνσον και Μακρόν μίλησαν στους δημοσιογράφους στην αυλή του μεγάρου, με τον Γάλλο πρόεδρο να προειδοποιεί ότι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να ξαναγραφθεί η συμφωνία διαζυγίου της ΕΕ με τη Βρετανία μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

PA

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων χαρακτήρισε "εποικοδομητικές" τις επαφές των δύο ηγετών

 

 

"Put the blame on Macron" - Ήταν ιδέα του Μακρόν

Η φωτογραφία του Τζόνσον με το πόδι πάνω στο τραπεζάκι έκανε το γύρο του διαδικτύου προκαλώντας πολλά αρνητικά σχόλια για τους "καλούς τρόπους" του Βρετανού πρωθυπουργού. Τα Social Media "πήραν φωτιά" με χιλιάδες αρνητικά σχόλια για την άξεστη συμπεριφορά του Μπόρις Τζόνσον που σε μια τόσο σημαντική συνάντηση έκανε "αστειάκια" , χωρίς να σέβεται ούτε το χώρο ούτε το συνομιλητή του.

Reuters

Τα σχόλια στα Social Media, ακολούθησαν δεκάδες δημοσιεύματα που αναλύουν τη συμπεριφορά του Τζόνσον. 

 Ωστόσο υπάρχει εξήγηση. Μπορεί "μια φωτογραφία να λέει χίλιες λέξεις", αλλά η ιστορία πίσω από τη συγκεκριμένη φωτογραφία είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που φαίνεται, αναφέρει η Mirror.

 

 

Ένας δημοσιογράφος του Reuters δημοσίευσε ένα βίντεο που καταγράφει την ακριβή στιγμή που τραβήχτηκε και η φωτογραφία, το οποίο επιτρέπει να καταλάβουμε τι συνέβη. Πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα αστείο ανάμεσα στον Εμανουέλ Μακρόν και στον Μπόρις Τζόνσον.

Reuters

Ο Γάλλος πρόεδρος είπε αστειευόμενος στον Μπόρις Τζόνσον ότι το τραπεζάκι που βρισκόταν μπροστά του μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να βάλει κάποιος τα πόδια του (repose-pieds). Για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου ο Βρετανός τοποθέτησε δήθεν τα πόδια στο εν λόγω τραπεζάκι, μιμήθηκε δηλαδή με χιούμορ την ιδέα του Μακρόν, και τα ξανακατέβασε αμέσως. Όμως η φωτογραφία είχε τραβηχτεί και το κακό είχε γίνει.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ