Η Κέιτ Μίντλετον & ο πρίγκιπας Γουίλιαμ πάνε διακοπές με φθηνό εισιτήριο - Η σύγκριση με τα ιδιωτικά τζετ & τις χλιδάτες διακοπές της Μέγκαν (φώτο-βίντεο)

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ ταξίδεψαν για τη Σκωτία

Μετά τις βόλτες της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι με ιδιωτικά τζετ και τη διαμονή τους σε υπερπολυτελείς βίλες, ήρθε η σειρά της Κέιτ Μίντλετον και του πρίγκιπα Ουίλιαμ να πάνε διακοπές. Ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ, μαζί με τα τρία παιδιά τους, Τζορτζ, Σάρλοτ και Λούις, εθεάθησαν εχθές νωρίς το πρωί , να παίρνουν μια πτήση που κοστίζει μόλις 73 λίρες Αγγλίας (γύρω στα 80 ευρώ).

Η Κέιτ , ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και τα παιδιά τους πήραν την πτήση από το διεθνές αεροδρόμιο του Norwich, για το Αεροδρόμιο του Αμπερντίν στη Σκωτία, στις 8.45 το πρωί. Η βασιλική οικογένεια ταξίδεψε για να επισκεφτεί τη βασίλισσα Ελισάβετ που βρίσκεται στο Μπαλμόραλ με τον πρίγκιπα Φίλιππο.

Η εμφάνιση του Δούκα και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ στην φτηνή πτήση της γραμμής, οδηγεί αναπόφευκτα σε συγκρίσεις με τις "χλιδάτες" διακοπές που έκανε ο αδερφός του Ουίλιαμ , Χάρι και η σύζυγος του Μέγκαν .

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ έχουν δεχθεί έντονη κριτική για τα 3 ταξίδια με ιδιωτικά τζετ που έκαναν αυτό το καλοκαίρι. Υπενθυμίζουμε ότι πέταξαν με ιδιωτικό τζετ στην Ίμπιζα για να γιορτάσουν τα γενέθλια της Μέγκαν και μετά από αυτό ξανά με ιδιωτικό τζετ στη Νότια Γαλλία.

Το γεγονός αυτό ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με τους επικριτές του βασιλικού ζεύγους να λένε ότι εμφανίζονται ως "μαχητές - οικολόγοι" , αλλά ξεχνάνε τις ανησυχίες τους για το περιβάλλον, όταν πρόκειται για την προσωπική τους καλοπέραση.

Επίσης η κριτική φθάνει και στα έξοδα που έκαναν η Μέγκαν και ο Χάρι για τις χλιδάτες διακοπές τους, έξοδα που επιβαρύνουν τους Άγγλους φορολογούμενους.

 

Ένας επιβάτης, που βρισκόταν στην πτήση που πήραν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η οικογένεια του, δήλωσε: "Η οικογένεια καθόταν δεξιά μπροστά. Παίρνω αυτή την πτήση συνέχεια. Κανείς μας δεν ήξερε ότι θα βρίσκονται στο αεροπλάνο. Αργότερα συνηδειτοποίησα ότι η μητέρα της Κέιτ καθόταν μερικές σειρές μπροστά από εμένα".

The Duke of Cambridge can be seen with his children at Aberdeen airport this morning

Όπως κάθε τυπικός οικογενειάρχης που φεύγει για διακοπές ο πρίγκιπας Ουίλιαμ εθεάθη να κρατά τις βαλίτσες και τις τσάντες της οικογένειας ενώ ο εξάχρονος Τζορτζ και η τετράχρονη Σάρλοτ περπατούσαν δίπλα του. Έκπληκτοι οι επιβάτες της πτήσης είδαν την Κέιτ να περπατά ακριβώς πίσω από τον σύζυγο της, κρατώντας τον μικρό Λούις στην αγκαλιά της, συνοδεύομενη από τη νταντά της οικογένειας Maria Borrallo.

Ο βασιλικός συγγραφέας Robert Jobson, που έγραψε την best-seller βιογραφία του πρίγκιπα Κάρολου, δήλωσε ότι η πτήση που πήραν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ απέδειξε ότι η βασιλική οικογένεια μπορεί να χρησιμοποιεί φθηνές πτήσεις για τα ταξίδια της.

"Ειπώθηκαν πολλές ανοησίες την προηγούμενη εβδομάδα , ότι η Μέγκαν και ο Χάρι έπρεπε να χρησιμοποιήσουν ιδιωτικό τζετ για τα ταξίδια τους για λόγους ασφαλείας. Αλλά η βασιλική οικογένεια χρησιμοποιεί εδώ και πολλά χρόνια φθηνές αεοροπορικές εταιρείες . Η πριγκίπισσα Νταϊάνα το έκανε επίσης συχνά. Η πτήση που πήραν η Κέιτ και ο Ουίλιαμ απέδειξε ότι όλοι μπορούν να το κάνουν και δεν υπάρχει ζήτημα ασφάλειας εφόσον συνοδεύονται από τους άντρες της προσωπικής τους φρουράς", δήλωσε, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Daily Mail.

Pictures have emerged showing the luxury interior of Prince Harry and Meghan Markle's Cessna private jet, pictured

"Ήταν μια έξυπνη κίνηση εκ μέρους του Δούκα του Κέιμπριτζ να το κάνει αυτό και ήταν θαυμάσια για το λαό. Να δουν όλοι ότι ο διάδοχος του θρόνου και τα παιδιά του ταξιδεύουν με πτήση της γραμμής. Και αν μπορεί ο Γουίλιαμ να πετάξει με low-budjet πτήση, τότε μπορεί να το κάνει και ο Χάρι με τη Μέγκαν. 

It is unknown whether Meghan Markle and Prince Harry would have enjoyed exactly the same food as this pictured, but the images show how guests on the private plane are offered fine cuisine rather than standard aeroplane food

Πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι η βασιλική οικογένεια κοστίζει πολλά χρήματα στο λαό. Η πτήση του Ουίλιαμ και της Κέιτ είναι η απάντηση σε αυτές τις επικρίσεις καθώς ταξίδεψαν χωρίς να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό", κατέληξε ο βασιλικός βιογράφος.

The images show how the Royals travel in style with plush seats, water bottles waiting for them on trays, television monitors and spacious bathrooms big enough to change clothes in

Άλλος ένας συνεπιβάτης της Κέιτ και του πρίγκιπα Ουίλιαμ δήλωσε: «Είχα την αίσθηση ότι είχε έρθει ένας γνωστός στην πτήση, αλλά νόμιζα ότι ήταν κάποιος ποδοσφαιριστής. Μόλις προσγειωθήκαμε, είδαμε δύο μαύρα Range Rovers. Ξαφνικά, ο Ουίλιαμ, η Κέιτ και τα παιδιά σηκώθηκαν και φύγανε.

Δεν τους ενόχλησε κανείς την ώρα που κατέβαιναν. Έμοιαζαν σαν μια τυπική οικογένεια που απλά ταξίδευε μαζί. Κανείς δεν τους είδες την ώρα που επιβιβάστηκαν. Είναι εκπληκτικό πώς το κατάφεραν. Πρέπει να μπήκαν γρήγορα, αφού είχαν ήδη καθίσει όλοι οι επιβάτες Δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου. Δεν περιμένεις να δεις μέλη της βασιλικής οικογένειας να πετούν με φθηνές πτήσεις".

Η ζωή της Δούκισσας του Σάσεξ και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ γίνονται συχνά αντικείμενο σχολιασμού και η σύγκριση μεταξύ τους είναι συχνή από τότε που η Μέγκαν μπήκε στο παλάτι. Ωστόσο δεν λείπουν κι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν είναι υποχρεωμένοι να ταξιδεύουν με ιδιωτικά τζετ, για λόγους ασφαλείας.

Ανάμεσα τους και ο Sir Έλτον Τζον, που υποστηρίζει ότι δεν είναι ασφαλές για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας να ταξιδεύουν με φθηνές πτήσεις μαζί με απλούς πολίτες.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ