Ο Ρουβίκωνας ξανά χτυπά: Mε μπογιές στο εστιατόριο του Μποτρίνι στο Χαλάνδρι

Με αφορμή την καταγγελία του 19χρονου βοηθού μάγειρα που εργάζεται στο εστιατόριο του σεφ "Etrusco" στην Κέρκυρα.

Μέλη του Ρουβίκωνα πραγματοποίησαν επίθεση χθες με μπογιές στο εστιατόριο του σεφ Έκτορα Μποτρίνι στο Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργλανψωσης αφορμή στάθηκε η καταγγελία του 19χρονου για βασανισμό του στην κουζίνα εστιατορίου του.

Οι νεαροί φέρονται να παραβίασαν την εξωτερική είσοδο του καταστήματος στην οδό Βασ. Γεωργίου, να πέταξαν μπογιές, να έσπασαν τη γυάλινη εσωτερική πόρτα και μέσα σε ελάχιστα λεπτά να εξαφανίστηκαν.

Nα σημειωθεί πως η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε προσαγωγές, έως αυτή την ώρα τουλάχιστον.

 

EUROKINISSI

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα: 

"Λίγες μέρες πρίν, βγήκε στη δημοσιότητα μία καταγγελία ενός πρακτικά ασκούμενου στο εστιατόριο ‘’Etrusco’’ στην Κέρκυρα, στην οποία πέρα από τις άθλιες συνθήκες εργασίας στο συγκεκριμένο μαγαζί, αναφέρει και τον βασανισμό του από τον προϊστάμενο. Πιο συγκεκριμένα καταγγέλει ότι σε καθημερινή βάση του ασκούσε λεκτική και σωματική βία, πετώντας του καυτό λάδι και σβήνοντας πάνω του πυρακτωμένες σπάτουλες, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που ο εργαζόμενος δέχθηκε κλωτσιές και χαστούκια.

Επίσης αναφέρει πως οι προϊστάμενοι δεν αφήνουν τους υπαλλήλους να πιούν νερό, παρά το γεγονός ότι δουλεύουν 13ωρα όρθιοι και σε υψηλές θερμοκρασίες και πως υποσιτίζονταν, αφού η εργοδοσία παρείχε μόνο ένα γεύμα την μέρα.

Το παραπάνω κάτεργο ανήκει στον γνωστό τηλεμαϊντανό/σεφ Έκτορα Μποτρίνι, κακέκτυπο έταιρου βρετανού τηλεμαϊντανού σεφ, ο οποίος παρουσιάζει διάφορα μαγειρικά ριάλιτι.

Πέρα από την εικόνα που θέλει να πουλήσει λόγω δημοσιότητας η κάθε τηλεπερσόνα, τα ριάλιτι αυτά προωθούν το πρότυπο του υποτακτικού εργαζόμενου, ο οποίος αν θέλει να κερδίσει μια θέση στην κουζίνα οφείλει να αφήσει στην άκρη την όποια αξιοπρέπειά του και να δέχεται αδιαμαρτύρητα, στην καλύτερη, ‘’χαλαρό μπινελίκι’’ και στην χειρότερη εκσφενδονισμένα πιάτα και κατσαρόλες, από τον ευέξαπτο προϊστάμενο/ αφεντικό. Αν αυτή η εικόνα προβάλλεται μπροστά στις κάμερες, πίσω από αυτές, η πραγματικότητα είναι πολλαπλάσια σκληρή.

Το ‘’χαλαρό μπινελίκι’’ μετατρέπεται σε καθημερινή λεκτική βία σε σημείο ψυχολογικού πολέμου, ενώ τα εκσφενδονισμένα κουζινικά γίνονται βασανιστήρια με καυτό λάδι, πυρακτωμένα σκεύη, κλωτσιές και χαστούκια. Στο τοξικό αυτό περιβάλλον έρχονται να προστεθούν η ανασφάλιστη και κακοπληρωμένη εργασία, τα απλήρωτα 12ωρα και η επισφάλεια.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ