Ρίο ντε Τζανέιρο: Νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας ο ένοπλος που κρατούσε ομήρους 37 επιβάτες (φώτο-βίντεο)

Τόσο η ταυτότητα του δράστη όσο και τα κίνητρα του, παραμένουν άγνωστα

Νεκρός έπεσε από τα πυρά της αστυνομίας ο ένοπλος άντρας που κρατούσε ομήρους τους επιβάτες ενός λεωφορείου στη γέφυρα  Ρίο Νιτερόι και απειλούσε ότι θα βάλει φωτιά και θα τους κάψει. Ένα βίντεο που μεταδόθηκε από την τοπική τηλεόραση δείχνει τον ένοπλο άντρα να βγαίνει από το λεωφορείο με τους δεκάδες επιβάτες και να τον περικυκλώνει η αστυνομία.

Ο κυβερνήτης της Πολιτείας του Ρίο, Ουίλσον Βίτζελ  δήλωσε ότι ο άνδρας πέθανε όταν τον πυροβόλησαν οι αστυνομικοί. Οι ομήροι απελευθερώθηκαν χωρίς να πάθει κανείς τίποτα. Ο ένοπλος άντρας κρατούσε 37 επιβάτες ομήρους από τις 5.30 το πρωί (τοπική ώρα). 

EPA

Τουλάχιστον έξι όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι τις πρώτες ώρες ενώ ο ένοπλος είχε χύσει βενζίνη στο λεωφορείο και απειλούσε, ότι θα βάλει φωτιά, δήλωσε η αστυνομία, σύμφωνα με την Evening Standard.

Reuters

Reuters

«Ήταν απαραίτητο να πυροβολήσουμε (τον άνδρα) προκειμένου να εξουδετερώσουμε αυτόν τον περιθωριακό και να σώσουμε τους ανθρώπους μέσα στο λεωφορείο», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Globo ο συνταγματάρχης Μάουρο Φλίες, ο οποίος πρόσθεσε: «σκοτώθηκε μέσα στο λεωφορείο».

Reuters

Η αστυνομία βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με τον άγνωστο όταν ακούστηκαν πυρά, μετέδωσε το Globo, προκαλώντας χειροκροτήματα από το πλήθος των περαστικών που είχαν συγκεντρωθεί κοντά στο σημείο.

Επί τόπου βρίσκονταν πολλοί αστυνομικοί, καθώς και επίλεκτοι σκοπευτές. Ο απαγωγέας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, κρατούσε ψεύτικο όπλο.

EPA

Προς το παρόν είναι άγνωστα τα κίνητρα και τα αιτήματα του αγνώστου, ενός νέου άνδρα που φορούσε λευκό μπλουζάκι και ένα παντελόνι σκούρου χρώματος και το κεφάλι του οποίου φάνηκε για λίγο σε ένα παράθυρο.



 

«Η απόλυτη προτεραιότητα είναι η προστασία των ομήρων», είχε γράψει στο Twitter πριν από τη λήξη του περιστατικού ο κυβερνήτης της Πολιτείας του Ρίο, Ουίλσον Βίτζελ. Κανείς από τους ομήρους δεν έπαθε το παραμικρό, είπε.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Βίτζελ συνεχάρη την αστυνομία για την «εξαιρετική απόδοσή» της αλλά εξέφρασε λύπη για τον θάνατο του άνδρα.

Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων πάνω στην τεράστια γέφυρα μήκους 13 χλμ. που ενώνει το Ρίο με τη Νιτερόι πάνω από τον κόλπο Γκουαναμπάρα, που είναι εξαιρετικά πολυσύχναστη στις αρχές του πρωινού, σταμάτησε.

Τα περιστατικά με τις συλλήψεις ομήρων σε λεωφορεία είναι σχετικά σπάνια στη Βραζιλία.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ