Έχετε στρογγυλό πρόσωπο; Ιδού τα ιδανικά & κολακευτικά κουρέματα για να το αναδείξετε (φώτο)

Για να εντυπωσιάζετε με την εμφάνιση σας 

Κάθε σχήμα προσώπου έχει τις ιδιαιτερότητες του, γι’ αυτό και του ταιριάζουν συγκεκριμένα κουρέματα και χτενίσματα. Για παράδειγμα, ένα στρογγυλό πρόσωπο στερείται από γωνίες στο πηγούνι, έχει έντονα μάγουλα, καμπύλες και περίπου ίδιες διαστάσεις σε ύψος και πλάτος. Αν λοιπόν αναρωτιέστε «ποιο κούρεμα μου ταιριάζει», τότε τα γυναικεία χτενίσματα και κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα που ακολουθούν θα σας δώσουν τη λύση.

Πρόκειται για ιδέες που τονίζουν τα δυνατά σημεία του στρογγυλού προσώπου και αδυνατίζουν τα μάγουλα, δημιουργώντας ένα πιο επιμηκυσμένο σχήμα.

Tips για το τέλειο κούρεμα που θα αναδείξει ένα στρογγυλό πρόσωπο

Τα ιδανικά γυναικεία κουρέματα για ένα στρογγυλό πρόσωπο είναι αυτά που θα το κάνουν να δείχνει πιο οβάλ. Δηλαδή αυτά που θα του δώσουν ύψος, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση πως το μήκος του είναι μεγαλύτερο από το πλάτος του.

Επιλέξτε ένα κούρεμα που προσθέτει όγκο στο επάνω μέρος του κεφαλιού. Με αυτό τον τρόπο το σχήμα του προσώπου σας θα δείχνει πιο μακρύ.

Εξίσου αποτελεσματικά είναι και τα μακριά φιλαριστά μαλλιά. Τραβούν τα βλέμματα προς τα κάτω, κάνοντας ένα στρογγυλό πρόσωπο να φαίνεται πιο οβάλ.

Το εφέ που δημιουργείται από το φιλάρισμα των μαλλιών κάνει επίσης ένα παχουλό πρόσωπο να φαίνεται λεπτότερο.

Οι ασυμμετρίες σε ένα γυναικείο κούρεμα δημιουργούν την ίδια ψευδαίσθηση με το φιλάρισμα. Αν μάλιστα συνδυαστούν με μια βαθιά πλάγια φράντζα, τότε το πρόσωπο δείχνει πιο αδύνατο.

Προτιμήστε τις πλάγιες αφέλειες για ένα στρογγυλό πρόσωπο που έχουν την ικανότητα να προσθέτουν γωνίες. Αντίθετα, οι ίσιες και πυκνές αφέλειες που καλύπτουν όλο το μέτωπο τείνουν να κάνουν το πρόσωπο να δείχνει πιο κοντό.

Αν σας αρέσουν οι μπούκλες, αποφύγετε τις πολύ έντονες που προσθέτουν όγκο και στρογγυλεύουν ακόμη περισσότερο το πρόσωπο. Επιλέξτε ένα χαλαρό και ανάλαφρο σγουρό χτένισμα.

Κοντά κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα

 

Κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα (1)

Κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα (6)

Κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα (5)

 

Κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα (4)

Κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα (3)

Κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα (2)

  Υπάρχει μια φήμη που λέει πως δεν υπάρχουν ιδανικά κοντά γυναικεία κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα. Αυτό όμως δεν είναι αλήθεια. Στην πραγματικότητα υπάρχουν ακόμη και αγορίστικα κουρέματα που ταιριάζουν σε ένα πρόσωπο με μάγουλα, αρκεί να δημιουργούν ισορροπία με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά και να δίνουν την εντύπωση ενός πιο οβάλ προσώπου. Ποια είναι λοιπόν αυτά;

Τα pixie κουρέματα αποτελούν την πιο δημοφιλή επιλογή. Συνδυασμένα με ασύμμετρη φράντζα στη μια μεριά ή μοϊκάνα μπορούν να κάνουν ένα στρογγυλό ή παχουλό πρόσωπο να δείχνει μακρύτερο και λεπτότερο.

Πιο συγκεκριμένα μια πλάγια μακριά και ασύμμετρη εκδοχή φράντζας μπορεί να κάνει ένα πρόσωπο να δείχνει πιο στενό. Επίσης, ένα κοντό κόψιμο των μαλλιών με μοϊκάνα και ξυρισμένα πλάγια, προσθέτει ύψος δείχνοντας πιο οβάλ. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως αυτά είναι ιδανικά κουρέματα και για παχουλά πρόσωπα.

Εξίσου αποτελεσματικό είναι και το εφέ των φιλαριστών αγορέ και pixie κουρεμάτων. Δημιουργούν στο στρογγυλό πρόσωπο τις γωνίες που του λείπουν.

Καρέ μαλλιά για στρογγυλά ή παχουλά πρόσωπα

Κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα (7)

Κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα (14)

 

Κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα (13)

Κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα (12)

Κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα (11)

Κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα (10)

Κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα (9)

Κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα (8)

Τα πολύ κοντά μαλλιά δεν είναι του γούστου σας και προτιμάτε κάποιο καρέ; Κανένα πρόβλημα, Απλά θα πρέπει να επιλέξετε αυτό που δεν θα τονίζει τα μάγουλα και γενικότερα το στρογγυλό σχήμα του προσώπου σας, αλλά θα το κάνει να δείχνει πιο οβάλ και με περισσότερες γωνίες.

Γι’ αυτό το λόγο είναι προτιμότερο να αποφεύγετε τα ίσια μαλλιά στο περίγραμμα του προσώπου, όπως για παράδειγμα το κλασσικό καρέ. Αν όμως το συνδυάσετε με φράντζα ή αφέλειες, τότε μπορείτε να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αντιθέτως το μακρύ καρέ είναι ιδανικό κούρεμα για στρογγυλό πρόσωπο. Το μήκος του που φτάνει περίπου στους ώμους έχει την ικανότητα να προσθέτει ύψος και να κάνει τα μάγουλα να φαίνονται λεπτότερα.

Αντίστοιχο εφέ δημιουργεί και το ασύμμετρο καρέ. Το πιο κοντό μήκος των μαλλιών στο πίσω μέρος και το πιο μακρύ μπροστά οδηγούν στην ψευδαίσθηση ενός πιο οβάλ προσώπου χωρίς ιδιαίτερα μάγουλα. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα από τα κατάλληλα κουρέματα για παχουλά πρόσωπα.

Σε περίπτωση που θέλετε να προσθέσετε αφέλειες είναι προτιμότερο να επιλέξετε τις πλάγιες τύπου φράντζας. Οι ίσιες καλύπτουν το μέτωπο και κάνουν το πρόσωπο να δείχνει πιο στρογγυλό.

Μεσαία και μακριά γυναικεία κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα ή προσωπα με μάγουλα

Κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα (15)

Κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα (22)

Κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα (21)

Κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα (20)

Κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα (19)

Κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα (18)

Κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα (17)

Κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα (16)

Τα μακριά ίσια μαλλιά με πλάγια χωρίστρα είναι ιδανικά για τα στρογγυλά ή παχουλά πρόσωπα. Επιμηκύνουν το πρόσωπο, προσθέτοντας όγκο από το πηγούνι και κάτω.

Το ίδιο εντυπωσιακό είναι και το αποτέλεσμα του φιλαρίσματος στα μαλλιά, αφού έχει την ικανότητα να δημιουργεί γωνίες. Θα πρέπει λοιπόν να κάνετε ένα κούρεμα με φιλάρισμα που να ξεκινάει λίγο κάτω από το πηγούνι. Συνδυάζοντας το μάλιστα με μια ή δυο πλάγιες μακριές φράντζες που θα πλαισιώνουν το πρόσωπο σας, το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό. Προσοχή όμως, αν το φιλάρισμα ξεκινάει πάνω από το σαγόνι, θα πετύχετε το αντίθετο από το επιθυμητό εφέ. Δηλαδή το στρογγυλό σχήμα του προσώπου ή τα μάγουλα θα φαίνονται εντονότερα.

Από εκεί και πέρα, ιδανικά κουρέματα για παχουλά πρόσωπα, αλλά και για στρογγυλά γενικότερα είναι τα μακριά μαλλιά με βαθιά πλάγια χωρίστρα. Το βλέμμα απομακρύνεται από το πλάτος του προσώπου και το κάνει να φαίνεται μακρύτερο. Αν όμως επιλέξετε μια τέτοια χωρίστρα με φιλάρισμα θα πρέπει να προσέξετε οι μύτες να ξεκινούν και πάλι κάτω από το ύψος του πηγουνιού.

Τι αφέλειες ταιριάζουν σε στρογγυλό πρόσωπο

Κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα (23)

Κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα (30)

Κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα (29)

Κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα (28)

Κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα (27)

Κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα (26)

Κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα (25)

Κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα (24)

Οι αφέλειες και η φράντζα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στα γυναικεία κουρέματα για παχουλά ή στρογγυλά πρόσωπα. Μια λάθος επιλογή μπορεί να κάνει το αποτέλεσμα αποτυχημένο, τονίζοντας περισσότερο το στρογγυλό του σχήμα και προσθέτοντας όγκο. Αν όμως διαλέξετε το ιδανικό κόψιμο των μαλλιών μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εφέ επιμήκυνσης, κάνοντας το να φαίνεται λεπτότερο και πιο οβάλ, αναφέρει το Beaute την Κυριακή

Οι ίσιες και γεμάτες αφέλειες που καλύπτουν όλο το μέτωπο είναι ένα μεγάλο όχι. Τείνουν να κάνουν ένα πρόσωπο να δείχνει πιο φαρδύ, τονίζοντας περισσότερο τα μάγουλα. Το ίδιο αποτέλεσμα έχουν και οι στρογγυλές, οι Bettie Page, οι wispy bangs ή οι μακριές και ίσιες αφέλειες.

Προτιμήστε τις πλάγιες, curtain bangs και τις ασύμμετρες που έχουν την ικανότητα να καμουφλάρουν το περίγραμμα του προσώπου. Έτσι θα καταφέρετε να το κάνετε να δείχνει λεπτότερο και επιμηκυσμένο.

Πιο συγκεκριμένα, οι πλάγιες στη μία ή και τις δυο πλευρές (τύπου curtain bangs ή πιο μακριές) καλύπτουν τα πλάγια του μετώπου και δημιουργούν ένα contouring εφέ. Αυτό που θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας είναι το μήκος της φράντζας να μην ξεπερνάει το ύψος του πηγουνιού. Αντίστοιχα αποτελεσματικές είναι και οι ασύμμετρες αφέλειες που όσο πηγαίνουν προς το πλάι γίνονται πιο μακριές.

Εντυπωσιακά χτενίσματα για στρογγυλό πρόσωπο και για παχουλές

Κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα (31)

Κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα (46)

Κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα (45)

Κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα (44)

Κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα (43)

Κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα (42)

Κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα (41)

Κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα (40)

Κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα (39)

Κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα (38)

Κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα (37)

Κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα (36)

Κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα (35)

Κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα (34)

Κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα (33)

Κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα (32)

Κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα (47)

Κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα (55)

Κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα (54)

Κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα (53)

Κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα (52)

Κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα (51)

Κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα (50)

Κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα (49)

Κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα (48)

Τα ιδανικά χτενίσματα για παχουλό ή στρογγυλό πρόσωπο είναι αυτά που προσθέτουν όγκο στο επάνω μέρος του κεφαλιού και εκείνα που δημιουργούν το εφέ της επιμήκυνσης.

Επομένως, επιλέξτε ένα ψηλό πιάσιμο μαλλιών με κότσο μπαλαρίνας, μια ψηλή αλογοουρά, είτε ένα topdo. Εξίσου αποτελεσματικά είναι και τα ρετρό χτενίσματα με πλούσιο όγκο στο επάνω μέρος του κεφαλιού, που αποτελούν τάση στα μαλλιά για το φετινό Καλοκαίρι.

Αν όμως προτιμάτε τους χαμηλούς κότσους, τα updo ή τα σινιόν, θα πρέπει να φροντίσετε να υπάρχει μια φράντζα που να πλαισιώνει και να λεπταίνει το πρόσωπο σας.

Από την άλλη μεριά, πολύ όμορφη επιλογή αποτελούν και τα μαλλιά κάτω σε ανάλαφρες μπούκλες και beach waves που χαρίζουν ένα νεανικό και όμορφο στυλ. Προσοχή όμως, οι μπούκλες δεν πρέπει να είναι έντονες, διότι θα προσθέσουν πλάτος στο πρόσωπο τονίζοντας περισσότερο τα μάγουλα και το στρογγυλό του σχήμα.

Άλλη μια όμορφη ιδέα στα χτενίσματα για στρογγυλά ή παχουλά πρόσωπα με μακριά μαλλιά είναι οι πλεξούδες στο πλάι ή οι αλογοουρές. Έχουν την ικανότητα να δημιουργούν το εφέ της επιμήκυνσης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ