Τι ζήτησε να φάει λίγο πριν την εκτέλεση του Αμερικάνος θανατοποινίτης; - Έζησε στη φυλακή 30 χρόνια (φώτο- βίντεο)

Επέλεξε την ηλεκτρική καρέκλα, τα τελευταία λόγια του, τι λένε οι συγγενείς των θυμάτων

 O καταδισκασμένος σε θάνατο από την πολιτεία του Τένεσι, Στίβεν Μάικλ Γουέστ ζήτησε για τελευταίο γεύμα  πριν από την προγραμματισμένη του εκτέλεση του την Πέμπτη,ένα  Philly cheesesteak (Διάσημο αμερικάνικο σάντουιτς με κρέας και τυρί που δημιουργήθηκε από τους Πατ Ολιβιέρι & Χάρρυ Ολιβιέρι). και τηγανητές πατάτες.

Οι θανατοποινίτες στο Τένεσι , συνήθως λαμβάνουν μία επιδότηση 20 δολαρίων για το τελευταίο τους γεύμα, αναφέρει το Usa Today. 

 O 56χρονος που είχε καταδικαστεί σε θάνατο και επέλεξε ο ίδιος την ηλεκτρική καρέκλα και όχι τη θανατηφόρα ένεση εκτελέστηκε την Πέμπτη το βράδυ (τοπική ώρα, ξημερώματα της Παρασκευής ώρα Ελλάδας) στην πολιτεία του Τενεσί, σύμφωνα με τις τοπικές σωφρονιστικές αρχές.

Ο  Στίβεν Μάικλ Γουέστ είχε καταδικαστεί για το βιασμό μιας 15χρονης κοπέλας και τη δολοφονία της ίδιας και της μητέρας της στο σπίτι τους, έχοντας μια ανήλικη ως συνεργό του, πριν από 30 χρόνια, σύμφωνα με αξιωματούχους. Ο Γουέστ εκτελέστηκε στη φυλακή υψίστης ασφαλείας Ρίβερμπεντ στο Νάσβιλ και κηρύχθηκε νεκρός στις 19:27 τοπική ώρα (02:27 ώρα Ελλάδας σήμερα), σύμφωνα με ανακοίνωση της πολιτειακής υπηρεσίας σωφρονιστικών ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφόρησης για τη Θανατική Ποινή, είναι ο δεύτερος κατάδικος στο Τενεσί και ο 11ος στις ΗΠΑ που εκτελείται φέτος στις ΗΠΑ. Ο τελευταίος κρατούμενος που εκτελέστηκε με ηλεκτρική καρέκλα ήταν ο 61χρονος Ντέιβιντ Μίλερ στο Τενεσί τον Δεκέμβριο.

Ο Γουέστ είχε προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ προκειμένου να ανασταλεί η εκτέλεσή του. Η προσφυγή του όμως απορρίφθηκε.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Γουέστ αρνούταν έως την τελευταία στιγμή να επιλέξει τη μέθοδο εκτέλεσής του, ελπίζοντας ενδεχομένως ότι έτσι θα την καθυστερήσει. Νωρίτερα φέτος, ένας κρατούμενος επέλεξε την ηλεκτρική καρέκλα την τελευταία στιγμή, κάτι που του επέστρεψε να πετύχει αναστολή έξι ημερών.

Ο Στίβεν Γουέστ με το δικηγόρο του 1987.© KNS Archives



 

Ο Γουέστ κρίθηκε ένοχος το 1987 για δύο φόνους πρώτου βαθμού και του επιβλήθηκε η θανατική ποινή για τη δολοφονία της 15χρονης Σίλα Ρόμινς, συμμαθήτριας της συνεργού του δράστη Ρόνι Μάρτιν, καθώς και της μητέρας της Γουάντα Ρόμινς. Την εποχή που διαπράχθηκε το έγκλημα ο εκτελεσθείς ήταν 23 ετών, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο συνεργός του Ρόνι Μάρτιν - © News Sentinel Archives

 

Οι αστυνομικοί που είχαν αναλάβει τότε την υπόθεση, δήλωσαν ότι οι δύο γυναίκες είχαν βασανιστεί πριν πεθάνουν. Ένας συγγενής των θυμάτων, ο Eddie Campbell, δήλωσε ότι η οικογένεια δεν κατάφερε να ξεπεράσει τη θλίψη της όλα αυτά τα χρόνια.

© Caitie McMekin/News Sentinel

 

 

"Η οικογένεια μας υπέφερε πολύ όλα αυτά τα χρόνια, με τις διαρκείς αναβολές της εκτέλεσης της ποινής, κάτι που θεωρουσάμε άδικο", είπε ο Cambell και συνέχισε: "Ελπίζω ότι ο Γουέστ είχε κάνει ειρήνη με το Θεό και είχε ζητήσει συγχώρεση για το έγκλημα του", συνέχισε.

Τα τελευταία λόγια του Γουέστ

Ο Γουέστ είπε τα  τελευταία του λόγια μπροστά στην ηλεκτρική καρέκλα στις 7:15 μ.μ.  το βράδυ της Πέμπτης (τοπική ώρα), σύμφωνα με το Usa Today.

"Στην αρχή, ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο", είπε, "και ο άνθρωπος δεν σταμάτησε να ζει με λύπες". "Και ο Ιησούς κλαίει, αυτό είναι όλο".

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ