Θέλεις πάντα γεμάτο πορτοφόλι; - Αυτοί οι 5 κανόνες για τα χρήματα θα σε κάνουν πλουσιότερη

Πως θα καταφέρεις να έχεις περισσότερα χρήματα

Θέλεις να γίνεις πλουσιότερη; Δυστυχώς, κανείς δεν το καταφέρνει από τη μια μέρα στην άλλη. Τα λεφτά είναι συνήθως το αποτέλεσμα ετών και σκληρής εργασίας. Τα καλά νέα είναι ότι δεν υπάρχουν μυστικά. Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν για όλους!

Ακολουθούν οι πέντε κανόνες για τα χρήματα που θα σε κάνουν πλουσιότερη.

1. Ξόδεψε λιγότερα από όσα κερδίζεις.

Η πρώτη συνήθεια που πρέπει να υιοθετήσεις, είναι να ξοδεύεις λιγότερα από όσα κερδίζεις. Και αν θέλεις να κάνεις γρήγορα λεφτά, πρέπει να χαλάς πολύ λιγότερα από όσα κερδίζεις. Αν χαλάς όλα τα χρήματά σου, δε θα καταφέρεις ποτέ να έχεις λεφτά.

2. Επένδυσε τα χρήματά σου από νεαρή ηλικία.

Όσο νωρίτερα ξεκινήσεις να επενδύεις τα χρήματά σου, τόσο πιο πολλά θα έχεις. Κι όταν μιλάμε για επένδυση, δεν εννοούμε να παίξεις στο χρηματιστήριο. Αλλά μπορείς κάλλιστα να επενδύσεις σε ένα αποταμιευτικό πρόγραμμα μιας τράπεζας ή σε ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα μίας ασφαλιστικής εταιρείας. Ακόμα κι αν διαθέτεις ένα πολύ μικρό ποσό, και πάλι μπορείς να τα καταφέρεις. Αυτά τα μικρά ποσά μπορούν να μετατραπούν σε τεράστιο νούμερο σε είκοσι χρόνια.

3. Απόφυγε τα χρέη.

Το χρέος θα πρέπει να είναι ο εχθρός σου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σε κρατήσει πίσω από τόσες πολλές ευκαιρίες για να μαζέψεις λεφτά. Πρέπει να αποφύγεις όλες τις μορφές χρέους. Από δάνεια και πιστωτικές, μέχρι να δανείζεσαι από φίλους. Εάν είσαι ήδη χρεωμένη θα πρέπει πρώτα να ξεφορτωθείς αυτό το βάρος, αναφέρει το .tsemperlidou.gr

4. Να είσαι υπομονετική.

Όπως είπαμε, τίποτα δε γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Όλα χρειάζονται υπομονή. Μη σε πιάνει η απελπισία στον πρώτο μήνα προσπάθειας και τα παρατάς.

5. Βάλε πρόγραμμα.

Αν δεν έχεις πρόγραμμα, τότε θα δημιουργηθεί χάος. Κάνε λοιπόν μια λίστα με τα έσοδα και τα έξοδα. Υπολόγισε πόσα πρέπει να σπαταλάς, αλλιώς δε θα σου μένει φράγκο. Για παράδειγμα, πες εξαρχής ότι θα χαλάς τόσα λεφτά στο σούπερ μάρκετ. Μην πας δηλαδή, και ψωνίζεις ό,τι σου αρέσει. Αλλά ξεκίνα να πας για ψώνια λέγοντας ότι έχω αυτό το ποσό διαθέσιμο και θα αγοράσω όσα περισσότερα καταφέρω με αυτά τα χρήματα που διαθέτω.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ