Φρεντ Ασταίρ -Τζιν Κέλι χορεύουν καταπληκτικά: Βίντεο από την αξέχαστη ταινία του Μιννέλλι

Οι δύο μεγάλοι χορευτές συναντήθηκαν στην ταινία Ziegfeld Follies

Με 76 χρόνια καριέρα στο θέατρο και στο κινηματογράφο με παρτενέρ την Τζίντζερ Ρότζερς και με Όσκαρ στο ενεργητικό του ο Φρεντ Ασταίρ έγραψε ιστορία ως ένας από τους σημαντικότερους χορευτές του κόσμου. Δεν είναι τυχαίο που οι  Τζωρτζ Μπαλανσίν και Ρούντολφ Νουρέγιεφ τον κατονόμασαν ως τον μεγαλύτερο χορευτή του εικοστού αιώνα.

Ο Τζιν Κέλι από την άλλη πλευρά άλλαξε ριζικά τη μορφή του χολιγουντιανού μιούζικαλ με τους νεωτερισμούς που εισήγαγε. Χορεύοντας με μία ομπρέλα στη θρυλική ταινία Singing in the Rain, κατέκτησε το παγκόσμιο κοινό με τη μοναδική του ενέργεια. Το 1952 λαμβάνει τιμητικό Όσκαρ για τη συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο.

Οι δύο μεγάλοι χορευτές, χορογράφοι και ηθοποιοί συναντήθηκαν στην ταινία Ziegfeld Follies του Βιντσέντε Μιννέλλι. Η θρυλική ταινία κάνει πρεμιέρα στις 13 Αυγούστου του 1945 και "σπάει ταμεία" με πάνω από 5 εκατομμύρια εισπράξεις.

Στο εκπληκτικό βίντεο θα δείτε τα δύο μεγάλα αστέρια του χορού μαζί να χορεύουν εκπληκτικά στο The Babbit and the Bromide

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ