Μπακογιάννης για τη φωτιά στην Εύβοια: Δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή - Καλύτερη η εικόνα σήμερα

Διέκοψε τις διακοπές του και είναι από εχθές στην Εύβοια

Στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται από εχθές  και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος διέκοψε τις διακοπές του για να μετάσχει στη σύσκεψη υπό τον υπουργό των Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο και στη συνέχεια να μεταβεί στο μέτωπο της φωτιάς στα Ψαχνά.

«Πάμε για νύχτα μάχης ολόκληρου του μηχανισμού με τα μέτωπα στην Εύβοια» σημειώνει ο Κώστας Μπακογιάννης στον προσωπικό του λογαριασμό το FB και συμπληρώνει πως «μεγάλος ο βαθμός δυσκολίας, αλλά δίνουν το μέγιστο των δυνάμεών τους, πυροσβέστες, εθελοντές, αστυνομικοί και όλοι οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ, των δήμων και της Περιφέρειας».

Φώτο: ΑΠΕ

Ο κ. Μπακογιάννης, που βρίσκεται στα Ψαχνά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως δόθηκε τιτάνια μάχη με τη φωτιά στην Εύβοια και έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες. Οπως είπε, υπάρχουν δύο ενεργά μέτωπα στις περιοχές Πλατάνα και Κοκκάλα, ενώ καταγράφονται αναζωπυρώσεις κοντά στο χωριό Σταυρός. Αυτή τη στιγμή δεν απειλείται καμία κατοικημένη περιοχή, τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Φώτο: ΑΠΕ

Ο κ. Μπακογιάννης επισήμανε πως υπάρχει συντονισμένη προσπάθεια από τις αρχές. «Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως στην περιοχή πετούν πολλά εναέρια μέσα, τα οποία από εχθές δίνουν μάχη με τη φωτιά στην Εύβοια.
«Είναι μια δύσκολη φωτιά μέσα σε ένα πευκοδάσος, τον πνεύμονα της Εύβοιας. Δυστυχώς, το δάσος έχει καύσιμη ύλη και έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας», επισήμανε και πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Είμαστε έτοιμοι για το χειρότερο, αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για χωριά και κατοίκους, αυτό είναι το σημαντικό».
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ