Ποιο μουσικό όργανο ταιριάζει στο κάθε ζώδιο; - Γιατί στον Λέοντα η κιθάρα & στον Παρθένο το βιολί;

Ποια είναι  η βαθύτερη σχέση που ενώνει κάθε εκπρόσωπο του ζωδιακού κύκλου με τα μουσικά όργανα;

Κάθε ήχος είναι μια μοναδική στιγμή! Άλλοτε μια γροθιά στο στομάχι, άλλοτε ένα ταξίδι, άλλοτε μια σκέψη. Όπως ακριβώς και τα ζώδια! Άλλα έντονα και καθηλωτικά, άλλα αέρινα και ονειροπόλα, και άλλα ήρεμα και μελωδικά.

Ποια είναι όμως η βαθύτερη σχέση που ενώνει κάθε εκπρόσωπο του ζωδιακού κύκλου με τα μουσικά όργανα; Ποιο μουσικό όργανο εκφράζει κάθε ζώδιο και για ποιο λόγο το επιλέγει;

Ένα βιβλίο, λένε, είναι μια ιστορία για το μυαλό ενώ ένα τραγούδι μια ιστορία για την ψυχή. Για να δούμε λοιπόν τι έχει στην ψυχή -αλλά και στα αυτιά του- κάθε ζώδιο!

Κριός
Μπάσο: Δεν βγαίνει μπροστά και δεν επιζητά την αναγνώριση (βλ. Λέων) αλλά την έχει και ο Κριός την ανάγκη του για να ξεχωρίσει. Ο βαθύς, αφοπλιστικός ήχος του μπάσου είναι ότι πρέπει για να κάνει και ο Κριός το «κομμάτι» του.

Ταύρος
Μπουζούκι: Μερακλής ο Ταύρος αρέσκεται στη ζεστασιά που προκαλεί το “μπουζούκι, μπουζουκάκι μου”! Για να μην αναφερθούμε στη σχέση που έχει με παρεϊστικα φαγοπότια. Όσο να ‘ναι… κάτι παραπάνω ξέρει ο Ταύρος από καλό φαγητό!

Δίδυμος
Ακορντεόν: Μην απατάστε, δεν είναι από άποψη. Είναι από την μη ικανότητα του Διδύμου να αφοσιωθεί σε ένα μόνο πράγμα και από την… βαρεμάρα που τον «δέρνει»! Οπότε, τρία μουσικά όργανα σε ένα! Εδώ να τον δω!

Καρκίνος
Πλήκτρα: Τα παιδιά που δεν μεγάλωσαν ποτέ, οι Καρκίνοι θέλουν ήχο ζεστό και γαλήνιο, που να μην «επιτίθεται», να μην τρομάζει να είναι μελωδικός και να ταιριάζει σε κάθε είδος μουσικής.

Λέων
Κιθάρα: Ο κιθαρίστας τραβάει όλη την προσοχή, βρίσκεται στο κέντρο, είναι αυτός που αποθεώνεται, έλκει όλα τα κορίτσια και είναι απαραίτητος σε κάθε σκηνή. Θέλετε κι άλλους λόγους για να ταυτιστεί ένα Λιοντάρι με την κιθάρα;

Παρθένος
Βιολί: Εκτιμά τον έρωτα, την έμπνευση αλλά και την τάξη, ο Παρθένος θέλει μια μουσική που να «οργανώνει» τη σκέψη του και να εξυψώνει το πνεύμα του. Ίσως να τον βοηθά να κάνει και ένα βήμα προς τον εσωτερικό του κόσμο, αναφέρει το astrology.gr

Ζυγός
Άρπα:
Αέρινος ήχος, ταιριάζει «γάντι» στη φύση του Ζυγού, ενώ ο λεπτεπίλεπτος χειρισμός της αντικατοπτρίζει την διακριτικότητα με την οποία φέρεται ο Ζυγός (αφού είναι ανίκανος να «πατήσει πόδι» και να πάρει αποφάσεις που θα φέρουν συνέπειες).

Σκορπιός
Σαξόφωνο:
Όχι δεν είναι επειδή μπέρδεψε το «σα» με το «σε»! Το πιο ερωτικό ζώδιο δεν θα μπορούσε να μην επιλέγει το όργανο που ξεχειλίζει πάθος και ηδονή, πακέτο με τη φαντασίωση φυσικά! Κατευθείαν στο… παρασύνθημα ο Σκορπιός!

Τοξότης
Γκάιντα:
Ότι πιο ταξιδιάρικο θα τράβαγε -φυσικά- τον Τοξότη που το μόνο που ζητάει από την μουσική του είναι να τον «μεταφέρει» σ’ άλλη γη, σ’ άλλα μέρη ακόμα κι αν είναι «καρφωμένος» σε μια καρέκλα -πράγμα δύσκολο.

Αιγόκερως
Τρομπέτα:
Ήχος καθαρός που αντικατοπτρίζει την γήινη φύση του, ο Αιγόκερως θέλει κάτι δυναμικό αλλά και γλυκόπικρο που βγάζει ένα παράπονο… Η λέξη λίγη «γκρίνια» άλλωστε του είναι αρκετά οικεία.

Υδροχόος
Ντραμς
: Αντιδραστικές, σαν τον ήχο του πιάτου, πάντα οι απόψεις του Υδροχόου είναι… γροθιά στο στομάχι του κατεστημένου, λίγο ενοχλητικές και πολύ μπροστά από την εποχή τους, ακριβώς δηλαδή όπως ο δυνατός ήχος των ντραμς που «τρελαίνουν» κόσμο αλλά τελικά φέρουν εκτόνωση και… επανάσταση!

Ιχθύες
Φλογέρα
: Παιδιά της φύσης οι Ιχθύες, ζουν στον κόσμο τον δικό τους και θέλουν για μουσική υπόκρουση κάτι… λίγο βουκολικό, παραδοσιακό, που να εκφράζει την αγάπη τους για τη φύση και τους ιδιαίτερους ήχους της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ