Η Παγκόσμια Ημέρα του Ελέφαντα & η Doutzen Kroes ανέβασε μία εκπληκτική φωτογραφία (φώτο)

Το διάσημο μοντέλο επισημαίνει τους κινδύνους που απειλούν τους ελέφαντες

Η 12η Αυγούστου έχει καθιερωθεί από το 2012 ως Παγκόσμια Ημέρα του Ελέφαντα, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει τα συμπαθή θηριώδη θηλαστικά. Η πρωτοβουλία ανήκει στο Ίδρυμα Επαναπροώθησης Ελεφάντων (Elephant Reintroduction Foundation), που εδρεύει στην Μπανγκόγκ της Ταϊλάνδης και την Καναδή σκηνοθέτιδα Πατρίσια Σιμς.

Η κατάσταση για τους ελέφαντες είναι απελπιστική, καθώς έχουν απομείνει λιγότεροι από 40.000, όταν το 1900 ζούσαν μόνο στην Αφρική 5.000.000, σύμφωνα με στοιχεία του WWF. Οι ελέφαντες της Ασίας έχουν χαρακτηριστεί απειλούμενο είδος, ενώ οι της Αφρικής βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Ο κυριότερος κίνδυνος για τους ελέφαντες προέρχεται από τους λαθροκυνηγούς, που πωλούν παράνομα ελεφαντόδοντο, καθώς το κυνήγι των ελεφάντων έχει απαγορευτεί διεθνώς από το 1980. Άλλοι λόγοι είναι η επέκταση της γεωργίας και η αποψίλωση των δασών.

Το διάσημο μοντέλο Doutzen Kroes, γνωστή για τις οικολογικές της ανησυχίες , ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, μία συγκλονιστική φωτογραφία. Στη λεζάντα επισημαίνει τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα θηλαστικά και εύχεται να ήταν κάθε μέρα , η "Ημέρα του Ελέφαντα".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ