Κώστας Αρβανίτης: Σήμερα στις 17.00, δημοσία δαπάνη η κηδεία του ήρωα ψαρά που έσωσε 70 ανθρώπινες ζωές στο Μάτι

Στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στην πλατεία Χαλανδρίου
 

Η είδηση του θανάτου του Κώστα Αρβανίτη, του ηρωικού ψαρά που με τη βάρκα του τον "Ταξιάρχη", τη γυναίκα του Χρύσα, τον γιο του Δημήτρη και τον βοηθό του Μαχμούντ, κατάφερε να σώσει δεκάδες πυρόπληκτους στο Μάτι, σκόρπισε θλίψη στο πανελλήνιο.

Όσοι τον γνώριζαν μιλούν για έναν αληθινό αλτρουιστή που προσπαθούσε πάντα να βοηθήσει τους άλλους κι είχε κάνει την αλληλεγγύη σύνθημα ζωής.

Ο Κώστας Αρβανίτης έδινε μάχη με τον καρκίνο, δεν δίστασε όμως στιγμή να ριχτεί στη "μάχη" με το καΐκι του για να σώσει τους συνανθρώπους του που κινδύνευαν.

Η κηδεία του Κώστα Αρβανίτη θα τελεστεί  σήμερα στις 17.00 στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στην πλατεία Χαλανδρίου. 

Η κηδεία θα γίνει δημοσία δαπάνη, όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου. «Ο Κώστας Αρβανίτης θα αποτελεί παράδειγμα προσφοράς και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο. Κατόπιν συνεννόησης της κυβέρνησης με την οικογένειά του, η κηδεία του θα γίνει δημοσία δαπάνη», ανέφερε η ανακοίνωση. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν η υφυπουργός για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης.
 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ