Vintage Beauty Pics: Όταν μιλάμε για ξανθιές εννοούμε την Τζέιν Μάνσφιλντ, την Βίρνα Λίζι, την Ούρσουλα Άντρες (φώτο)

Δεν ήταν απλώς "ξανθές" - Ήταν σύμβολα

"Οι άντρες προτιμούν τις ξανθές", ήταν ο τίτλος της ταινίας του 1953 με πρωταγωνίστρια τη Μέριλιν Μονρόε και ο τίτλος έγινε "αξίωμα". Η θρυλική Μέριλιν όμως δεν ήταν η μόνη ξανθιά που έγραψε ιστορία στον παγκόσμιο κινηματογράφο. Γνωστές όχι μόνο ως πρωταγωνίστριες των ταινιών που έπαιζαν αλλά και ως πρωταγωνίστριες στα αντρικά όνειρα, κι άλλες όμορφες κυρίες της μεγάλης οθόνης έγιναν "σύμβολα" λόγω των ξανθών μαλλιών τους αλλά και του αξεπέραστου σεξαπίλ τους.

Μέχρι τον πρόωρο θάνατο της στα 34 χρόνια της λόγω τροχαίου δυστηχήματος η Τζέιν Μάνσφιλντ πρωταγωνίστησε σε πολλές αντρικές φαντασιώσεις , ενώ οι φωτογραφήσεις της στο Playboy και τα διόλου διακριτικά φλερτ της με τη δημοσιότητα άφησαν εποχή.

Η Ιταλίδα ηθοποιός Βίρνα Λίζι, η οποία είχε βραβευθεί στις Κάννες για τον ρόλο της στην ταινία "Βασίλισσα Μαργκό" του Πατρίς Σερό, υπήρξε μία από τις πιο ωραίες γυναίκες της μεγάλης οθόνης. Στη μακροχρόνια καριέρα της στον κινηματογράφο και την τηλεόραση έχει συμμετάσχει σε πάνω από 100 παραγωγές και έχει κερδίσει μεταξύ άλλων ΒΡΑΒΕΙΟ ερμηνείας στο Φεστιβάλ των Καννών.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Virna Lisi photographed by Willy Rizzo (1965)

A post shared by Old Hollywood Blondes (@oldhollywoodblondes) on

Η Ούρσουλα Αντρες γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου 1936 στην Ελβετία . Υπήρξε σύμβολο του σεξ και θα μείνει αξέχαστη ως κορίτσι του Τζέημς Μποντ, αλλά και για την άστατη ερωτική ζωή της.

Είχε φλογερή ομορφιά από πολύ μικρή και έφυγε από την Ελβετία στην Ιταλία για να κάνει καριέρα στον κινηματογράφο. Επαιξε σε κάποιες ταινίες ως την στιγμή που εμφανίστηκε στο πλευρό της Μπριζίτ Μπαρντό και έγινε διάσημη.

Μία ακόμη φλογερή ξανθιά ήταν η Σουηδέζα Ανίτα Έκμπεργκ. Πόζαρε με τον αέρα της σεξοβόμβας , προκαλούσε "ταραχές" με τις σέξι εμφανίσεις της και έμεινε γνωστή ως Σουηδέζα "σειρήνα".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Anita Ekberg photographed by Richard C. Miller (1956)

A post shared by Old Hollywood Blondes (@oldhollywoodblondes) on

Το 1951 Earl Theisen φωτογραφίζει την Λάνα Τάρνερ με ροζ μαγιό και ψάθινο καπέλο να ανάβει τσιγάρο και η μοιραία ξανθιά του Χόλιγουντ που τρέλαινε τους άντρες. επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά τον τίτλο της ως sex symbol.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lana Turner photographed by Earl Theisen for Look Magazine (1951)

A post shared by Old Hollywood Blondes (@oldhollywoodblondes) on

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ