Netflix "ρεφενέ" - Σε τι ποσοστό οι θεατές παρακολουθούν το δημοφιλές δίκτυο χωρίς να πληρώνουν

Πόσοι βλέπουν δωρεάν Netflix με τον λογαριασμό άλλου συνδρομητή;

Οι σειρές και οι ταινίες που παρουσιάζει το δημοφιλές δίκτυο Netflix έχουν φανατικό κοινό. Δεν είναι όμως... δωρεάν. Για να παρακολουθήσει κάποιος το Netflix για περισσότερο από ένα μήνα πρέπει να καταβάλλει τη μηνιαία συνδρομή.  Πράγμα που δεν το κάνουν όλοι. 

Παράγοντες της αγοράς λένε πως το Netflix θα πρέπει να βλέπει την πειρατεία που υφίσταται με κολακευτικό τρόπο, αντί να τη θεωρεί κολοσσιαίο πρόβλημα. Γιατί να μπει εξάλλου κάποιος σε πειρασμό να παρακάμψει το σύστημα και να δανειστεί έναν λογαριασμό φίλου αν δεν πιστεύει πως ό,τι βλέπει στο δίκτυο αξίζει;

Πόση είναι όμως η πειρατεία; Μεγάλη. Κάπου 14% των χρηστών του Netflix χρησιμοποιούν λογαριασμό και password από κάποιον εκτός σπιτιού. Το αντίστοιχο ποσοστό για το Hulu ανέρχεται στο 11%, σύμφωνα με τη σχετική έκθεση των αναλυτών της MoffettNathanson. Η πειρατεία για το Amazon Prime δεν ξεπερνά το 6%.

Παρά τα μεγαλύτερα ποσοστά πειρατείας, ο κόσμος στριμάρει σειρές και ταινίες στο Netflix και το Hulu πολύ συχνότερα απ’ ό,τι στο Amazon: σχεδόν 40% των χρηστών του Netflix κάνει χρήση των υπηρεσιών του καθημερινά, ένα νούμερο που για το Amazon Prime δεν ξεπερνά το 22%.

Η νέα έρευνα της MoffettNathanson εναρμονίζεται με την παλιότερή της (Απρίλιος 2019), που βρήκε αντίστοιχα ποσοστά πειρατείας στο Netflix (14%) των 149 εκατ. συνδρομητών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ