Πόρτο Χέλι: Προθεσμία πήρε για να απολογηθεί ο 44χρονος Γάλλος – Σοκάρουν οι εικόνες από την διαλυμένη βάρκα

Τη συγκεκριμένη εξέλιξη εξέλιξη είχε προαναγγέλλει ο δικηγόρος του

24ωρη προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή πήρε ο 44χρονος Γάλλος οδηγός του ταχύπλοου που εμβόλισε την βάρκα στην Ερμιονίδα και που βρήκαν  τραγικό θάνατο δύο άνθρωποι.

Ο εισαγγελέας Ναυπλίου του απήγγειλε κατηγορίες για διατάραξη συγκοινωνιών, για διπλή ανθρωποκτονία εξ αμέλειας και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλια.

Ο 44χρονος Γάλλος κρατείται στο Λιμεναρχείο Ναυπλίου. 

Ο χειριστής του ταχύπλοου στο οποίο επέβαιναν δέκα Γάλλοι τουρίστες, (δύο άνδρες, τρεις γυναίκες και πέντε παιδιά) παρουσιάστηκε το πρωί του Σαββάτου αυτοβούλως και με τον συνήγορό του στο Λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι.

Οι Γάλλοι υπήκοοι που επέβαιναν στο σκάφος ολοκλήρωσαν τις καταθέσεις τους στο λιμεναρχείο και αργά το μεσημέρι του Σαββάτου αποχώρησαν σύμφωνα με τις argolikeseidhseis

Πηγή φωτό: InTime

Τι ισχυρίζεται ο Γάλλος

Ο 44χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε, ότι όχι μόνο δεν διέφυγε μετά το δυστύχημα, αλλά ότι βοήθησε, προκειμένου να εντοπιστεί η μία σορός.

Όπως είπε, έπεσε στη θάλασσα πολλές φορές, για να εντοπίσει και τα υπόλοιπα άτομα, που είχαν χτυπηθεί. Δικαιολόγησε δε το γεγονός, ότι δεν παρουσιάστηκε άμεσα στις λιμενικές αρχές, λέγοντας ότι τραυματίστηκε και μόλις έφτασε στην ακτή, πήγε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ