Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ: Νέο κύμα καύσωνα από αύριο -¨"Καμίνι" η χώρα την Παρασκευή

Σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία θα φτάσει στο "κόκκινο"

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σύμφωνα με το οποίο τις επόμενες ημέρες, οι θερμοκρασίες θα φτάσουν, κατά τόπους, έως και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Η άνοδος της θερμοκρασίας θα ξεκινήσει από αύριο Πέμπτη και πρώτα από τη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Ο υδράργυρος θα δείξει έως και 38 βαθμούς Κελσίου. Η πιο δύσκολη μέρα θα είναι η Παρασκευή, όταν η θερμοκρασία θα φτάσει ακόμη και τους 40 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία.

Το Σαββατοκύριακο, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε κάποιες περιοχές 2 με 4 βαθμούς, εξαιτίας των βοριάδων που την Κυριακή θα φτάσουν έως και τα 8 μποφόρ.

Οι υψηλές θερμοκρασίες στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια χώρα θα διατηρηθούν και τις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας.

Συγκεκριμένα αύριο Πέμπτη υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες προβλέπεται να σημειωθούν στη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία (έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου) καθώς και στα νησιά του Ιονίου (μέχρι 35 με 36 βαθμούς Κελσίου).

Την Παρασκευή (09.8.2019) υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σχεδόν σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία θα φτάσει στην ηπειρωτική Ελλάδα έως τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου και στη νησιωτική χώρα μέχρι τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες προβλέπεται να σημειωθούν στη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία (έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου) καθώς και στα νησιά του Ιονίου (μέχρι και 37 βαθμούς Κελσίου).

Η μέγιστη θερμοκρασία προβλέπεται να φτάσει στην Αθήνα στους 38 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη στους 36 βαθμούς Κελσίου.

Το Σαββατοκύριακο (10 και 11.8.2019) η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 2 με 4 βαθμούς στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη, καθώς θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι που θα φτάνουν σε ένταση, κυρίως στο Αιγαίο, τα 7 και την Κυριακή τα 8 μποφόρ.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα. Στην κεντρική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα φτάσει κατά τόπους τους 39 με 40 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μέχρι τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Η μέγιστη θερμοκρασία προβλέπεται, στην Αθήνα το Σάββατο στους 36 και την Κυριακή στους 35 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο στους 38 και την Κυριακή στους 36 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία υψηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια χώρα και τις πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ