Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

"Θεριακλήδες" στο τιμόνι; Καλύτερα να το ξεχάσετε - Τα πρόστιμα φτάνουν στις 3000 ευρώ - Κάπνισμα στο αυτοκίνητο τέλος

Τι προβλέπει η εγκύκλιος για οδηγούς και συνοδηγούς

Τσουχτερά πρόστιμα περιμένουν όσους ανάβουν τσιγάρο ενώ οδηγούν. Ο αντικαπνιστικός νόμος της κυβέρνησης εφαρμόζεται και στα ΙΧ και δημοσίας χρήσεως αυτοκίνητα. Πιο βαρύς είναι ο πέλεκυς για τους οδηγούς  ταξί και λεωφορείων που καπνίζουν πίσω από το τιμόνι

 Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο OneTv, για τους οδηγούς των ΜΜΜ που παραβιάζουν τον αντικαπνιστικό νόμο προβλέπεται πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα θα τους αφαιρείται και το δίπλωμα για ένα μήνα. Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο αυστηρά , εάν εντός του οχήματος βρίσκεται ανήλικο παιδί, κάτω των 12 ετών, τότε το χρηματικό πρόστιμο εκτοξεύεται αυτόματα στα 3.000 ευρώ.

Τι θα ισχύει για τους οδηγούς ΙΧ

Αντίστοιχα είναι τα πρόστιμα και για τους οδηγούς των ΙΧ. Συγκεκριμένα για παράβαση της απαγόρευσης καπνίσματος στα αυτοκίνητα όταν επιβαίνουν ανήλικα (κάτω των 12 ετών) προβλέπεται πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ στον επιβαίνοντα που καπνίζει, ανεξάρτητα εάν είναι ο οδηγός. Παράλληλα, για τους οδηγούς που δεν υπακούν στους κανόνες θα τους αφαιρείται το δίπλωμα ακόμα και εάν δεν διέπραξαν οι ίδιοι την παράβαση, αλλά ο συνεπιβάτης.

Τέλος και στο ηλεκτρονικό τσιγάρο στο αυτοκίνητο

Από την εγκύκλιο,  δεν εξαιρούνται τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και τα πάσης φύσεως προϊόντα καπνού.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ