Μοναχικός λύκος & "τσαντίλας" ο 21χρονος Πάτρικ Κρούσιους - Είχε δύο αδέρφια και όλη μέρα ήταν στο κομπιούτερ (φώτο-βίντεο)

Το προφίιλ του δράστη που άφησε πίσω του 20 νεκρούς

Μοναχικός λύκος και «τσαντίλας» περιγράφεται ο Πάτρικ Κρούσιους που παραδόθηκε στην αστυνομία ύστερα απο 20 ολόκληρα λεπτά πυροβολισμών σε πολυκατάστημα στο Ελ Πάσο.

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 26 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της ένοπλης επίθεσης του νεαρού ρατσιστή στο πολυκατάστημα Walmart στο Έλ Πάσο του Τέξας.O 21χρονος είχε δημοςιεύσει ένα «μανιφέστο» το οποίο καθιστά σαφές ότι επρόκειτο για «έγκλημα μίσους» ,Οδήγησε 9 ώρες από το σπίτι του που βρίσκεται σε προάστιο του Ντάλας έως τό Ελ Πάσο και επιδόθηκε στο μακελειό.

.

. Αν και οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει επίσημα την ταυτότητα του δράστη, και δεν έχουν αναφερθεί ούτε στο ακριβές περιεχόμενο του μανιφέστου, έγγραφο που δημοσιεύθηκε στο website 8Chan περίπου μιάμιση ώρα πριν το μακελειό έκανε λόγο για «εισβολή» λατίνων μεταναστών και  αναφέρεται στη σφαγή που διέπραξε λευκός ρατσιστής σε τεμένη στην Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας (15η Μαρτίου, 51 νεκροί).

Το έγγραφο αυτό δημοσιεύτηκε από έναν ανώνυμο χρήστη που δημοσίευσε ένα άλλο με το όνομα αρχείου "P._Crusius". Το αρχείο αυτό κατέβηκε και δεν είναι σαφές τι περιείχε.

Ένας λογαριασμός στο Twitter που φέρεται να ανήκε στον Κρούσιους κατέβηκε το απόγευμα του Σαββάτου. Σύμφωνα με τους Los Angeles Times τα tweets στον λογαριασμό αυτό επαινούσαν τον Ντόναλντ Τραμπ και, ειδικότερα, την προσπάθειά του να χτίσει ένα τείχος κατά μήκος των συνόρων μεταξύ των ΗΠΑ και του Μεξικού.

Ωστόσο στο LinkedIn όσοι πρόλαβαν να δουν το βιογραφικό του πριν κατέβει και αυτό διάβασαν τι γράφει χαρακτηριστικά για τον εαυτό του: «Κάνω τα απολύτως απαραίτητα στη ζωή τίποτα παραπάνω . Ασχολούμαι 8 ώρες με το κομπιούτερ μου και ελπίζω αυτό να θεωρηθεί ως προϋπηρεσία όταν θα χρειαστεί να δουλέψω .

Ο πλούσιος νεαρός έχει μια δίδυμη αδελφή την Έλλη και ζούσε με τους γονείς του και τον μεγαλύτερο του αδερφό, στο προάστιο Allen.

 

 

Ο Patrick Crusius, aποφοιλτησε το 2017 απο το Plano Senior High School του Allen .

Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι το απο το 2017 εως την ανοιξη του 2019 ο Κρούσιους παρακολούθησε μαθήματα στο κολέγιο Collin στο McKinney του Τέξας.

 

 

Η Λι Αν Λοκάσιο, πρώην γειτόνισσά του, δήλωσε ότι ο Κρουσιους ήταν υπερβλικά μοναχικός και καθόταν πάντα μόνος του στο λεωφορείο στο γυμνάσιο και το λύκειο. Σύμφωνα με την ίδια, μιλούσε αρνητικά για τα παιδιά που συμμετείχαν σε αθλήματα ή μπάντες. Τον περιέγραψε μάλιστα ως έναν «πολύ μοναχικό, πολύ ακατάδεχτο», κάποιον που δεν «αλληλεπιδρά πολύ με κανέναν».

 

 

Ο γιος της περπατούσε συχνά με τον21 χρονο μέχρι το σχολείο και σύμφωνα με την ίδια πάντα προχωρούσε πίσω του ή μπροστά του. Τόνισε επίσης ότι του άρεσαν τα ζώα και ότι είχε φίδια. «Δεν μιλούσε σε ανθρώπους. Κανείς δεν τον γνώριζε πραγματικά», δήλωσε ο Τόνι Λοκάσιο.

Άλλος πρώην συμμαθητής του Κρούσιους, ο Τζέικομπ Ουίλσον, δήλωσε ότι ήταν «πολύ επίμονος» και προσπαθούσε «να πάρει τον έλεγχο» αλλά τα υπόλοιπα παιδιά αρνούνταν να συνεργαστούν μαζί του επειδή ήταν «ευέξαπτος και δεν είχε ψυχραιμία».  Ο Ουίλσον ανέφερε επίσης ότι ο Κρούσιους δεχόταν χλευαστικά σχόλια κοινώς bullying από συμμαθητές του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ