Τραγωδία στη Χίο: Μπασκέτα έπεσε & σκότωσε 19χρονο που έκανε διακοπές στο νησί (φώτο)

Συνελλήφθη ο δήμαρχος

Την τελευταία του πνοή άφησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής 19χρονος νεαρός από το Μαρούσι Αττικής που βρίσκονταν για διακοπές στη Χίο, όταν πάνω σε παιχνίδι μπάσκετ στο γηπεδάκι της Δασκαλόπετρας, η μπασκέτα αποκολλήθηκε με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στον άτυχο νεαρό, ο οποίος με τη σειρά του σωριάστηκε αιμόφυρτος στο έδαφος.

Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των διασωστών του ΕΚΑΒ που έσπευσαν στο σημείο για την παροχή πρώτων βοηθειών και τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο της Χίου αλλά και των ιατρών, ο νεαρός δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να καταλήξει λίγη ώρα αργότερα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα "Πολίτης Χίου" από τις φωτογραφίες φαίνεται ότι  η μπασκέτα ήταν στερεωμένη στο έδαφος, σε μόλις μερικά εκατοστά βάθος τσιμέντου και καθόλου κάτι που οδήγησε στην πτώση της.

Για το τραγικό περιστατικό συνελήφθη, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, με την διαδικασία του αυτοφώρου ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς, ενώ από το αστυνομικό τμήμα Χίου σχηματίζεται δικογραφία, η οποία θα διαβιβασθεί στην εισαγγελία πρωτοδικών Χίου.

Επείγουσα έρευνα για τον θάνατο του 19χρονου – Ελεύθερος ο δήμαρχος Χίου

Στην εισαγγελία πρωτοδικών Χίου με την διαδικασία του αυτοφώρου οδηγήθηκε το πρωί της Δευτέρας 5 Αυγούστου 2019, ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, για το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο του 19χρονου από πτώση μπασκέτας στην Δασκαλόπετρα, την Κυριακή 4 Αυγούστου 2019.

Ο δήμαρχος Χίου μετά την εξέτασή του από την εισαγγελέα κα Σπυριδούλα Σταυράτη, αφέθηκε ελεύθερος και διατάχθηκε επείγουσα προκαταρκτική έρευνα, διατάσσοντας παράλληλα και την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες και τα περιστατικά κάτω από τις οποίες έγινε το τραγικό γεγονός, αναφέρει το astraparis.gr

Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Χίου παρουσιάστηκε το προηγούμενο βράδυ αυτοβούλως, αναλαμβάνοντας την ευθύνη στην αστυνομική διεύθυνση Χίου, η οποία είχε αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης και την σύνταξη της σχετικής δικογραφίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ