Αυτός είναι ο ρατσιστής μακελάρης του Ελ Πάσο -20 νεκροί, 26 τραυματίες από το πολυβόλο μέσα στο super-market (φώτο)

Θαυμαστής του μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας

Ο Patrick Crusius είναι ο δράστης της ένοπλης επίθεσης στο διάσημο σούπερ -μάρκετ Walmart, που βρίσκεται στο  εμπορικό κέντρο Cielo Vista Mall στο El Paso του Τέξας. Ο 21χρονος που με το πολυβόλο του άφησε πίσω του 20 νεκρούς και 26 τραυματίες , κατάγεται από το Ντάλας και συνελήφθη.

Ο 21χρονος, σύμφωνα με την αστυνομία, φαίνεται πως έγραψε ένα «μανιφέστο μίσους», τεσσάρων σελίδων με ρατσιστικό και εθνικιστικό περιεχόμενο. Σε αυτό, ο δράστης κατηγορεί τους ισπανόφωνους αλλά και τους Αμερικανούς πολίτες πρώτης γενιάς -δηλαδή όσους έχουν γεννηθεί στις ΗΠΑ από μετανάστες γονείς- ότι «κλέβουν» τις δουλειές των λευκών και αλλοιώνουν την κουλτούρα της χώρας.

Στο εν λόγω κείμενο, ο 21χρονος μακελάρης, μιλά για την «εισβολή των ισπανόφωνων» στο Τέξας ενώ παράλληλα αναφέρεται και στη σφαγή στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας, την οποία διέπραξε λευκός ρατσιστής στις 15 Μαρτίου. Όπως γράφει το CNNi, το μανιφέστο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα 8chan περίπου 20 λεπτά πριν η αστυνομία λάβει το πρώτο τηλεφώνημα για πυροβολισμούς στο εμπορικό κέντρο.

Ο Crusius ήταν "πολύ μοναχικός", δήλωσε στους Los Angeles Times ο Leigh Ann Locascio, πρώην γείτονάς του 21χρονου μακελάρη , αναφέρει το /heavy.com.

Στον 21χρονο θα ασκηθεί δίωξη για δολοφονίες αλλά και έγκλημα μίσους. Στο μεταξύ θα γίνει έρευνα για να διαπιστωθεί αν είχε συμμετοχή και σε άλλα εγκλήματα μίσους.

Ο Crusious έφτασε στο σημείο με το αυτοκίνητο του. Σε στιγμιότυπο από κάμερα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης που μεταφόρτωσε στο Διαδίκτυο ο τηλεοπτικός σταθμός KTSM, ο νεαρός εικονίζεται να κινείται προς το πολυκατάστημα με ένα τουφέκι στα χέρια και τα αυτιά του καλυμμένα με ωτοασπίδες σκοπευτηρίου.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ