Γιατί η Μέγκαν Μαρκλ θα κάνει τη δημοσιογράφο στη Vogue αλλά αρνείται να γίνει εξώφυλλο (φώτο)

Η Μέγκαν Μαρκλ παρουσιάζει 15 γυναίκες που με την τόλμη τους άλλαξαν τον κόσμο

Αφιερωμένο στις γυναίκες που τολμούν να αλλάξουν τον κόσμο είναι το τεύχος Σεπτεμβρίου της βρετανικής Vogue. Με τίτλο "Δυνάμεις για την αλλαγή", θα προβάλλει 15 γυναίκες , από όλους τους χώρους, (ακτιβίστριες, πολιτικούς) , που με τις ενέργειες τους, προσπαθούν να αλλάξουν τα πράγματα στον πλανήτη.

Η σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι, η Μέγκαν Μαρκλ, θα είναι η αρχισυντάκτρια μόνο για το ειδικό τεύχος Σεπτεμβρίου της βρετανικής έκδοσης του περιοδικού Vogue, το οποίο θα περιλαμβάνει μια "αυθόρμητη συζήτηση" μεταξύ της ίδιας και της πρώην Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα. Η δούκι8σσα του Σάσεξ , συνεργάστηκε στενά με τον αρχισυντάκτη του περιοδικού  Edward Enninful.

Η συγκεκριμένη έκδοση του διάσημου περιοδικού μόδας θα τιτλοφορείται "Forces for Change" (Δυνάμεις για Αλλαγή) και θα είναι ένα αφιέρωμα σε 15 γυναίκες "ενωμένες από την κοινή τους τόλμη να ξεπερνούν εμπόδια". Ανάμεσα στις γυναίκες αυτές θα είναι και η διεθνούς φήμης πρωτευοντολόγος Τζέιν Γκούντολ.

"Οι τελευταίοι αυτοί επτά μήνες είναι μια διαδικασία επιβράβευσης...το να αναλάβω το πιο πολυδιαβασμένο τεύχος της χρονιάς συνεργασία με τον αρχισυντάκτη της βρετανικής Vogue, Edward Enninful και να το επικεντρώσω στις αξίες, στους στόχους και στους ανθρώπους που επηρεάζουν σήμερα τον κόσμο", σχολίασε η Μέγκαν.

"Υπό το πρίσμα αυτό ελπίζω να νιώσετε τη δύναμη αυτής της ομάδας γυναικών που επιλέχθηικαν . Γυναικών που ανήκουν σε διαφορετικούς τομείς δράσης και επιλέχθηκαν για τη δύναμη τους να αλλάξουν τον κόσμο , πράγμα που ήθελα να φωτίσω και γι' αυτό ζήτησα τη συνεργασία όλης της ομάδας της Vogue. Ελπίζω οι αναγνώστριες να αντλήσουν τόση έμπνευση όση πήρα κι εγώ από αυτές τις "Δυνάμεις αλλαγής" που θα βρουν στο περιοδικό", συμπληρώνει.

Την φωτογραφία εξωφύλλου του περιοδικού  επιμελήθηκε ο Peter Lindbergh, Το τελευταίο εξώφυλλο που έκανε για την Vogue ήταν τον Σεπτέμβρη του 1992. Στο εξώφυλλο παρουσιάζονται 15 γυναίκες , από τον κόσμο της πολιτικής , του αθλητισμού και των τεχνών,που με τον δυναμισμό τους είναι πηγή έμπνευσης για την ανθρωπότητα. 

Η επιλογή των 15 γυναικών ήταν προσωπική ευθύνη της Μέγκαν Μαρκλ και του αρχισυντάκτη του περιοδικού  Edward Enninful, αναφέρει η Vogue. Η συνεργασία τους για το τεύχος ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2019. 

Άλλες γυναίκες που θα περιλαμβάνονται στο αφιέρωμα του βρετανικού Vogue και εμφανίζονται στο εξώφυλολο του τεύχους, είναι η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν, η οποία εμφανίζεται για πρώτη φορά σε εξώφυλλο περιοδικού, και οι ηθοποιοί-ακτιβίστριες Τζέιν Φόντα , η  οποία στα 81 της είναι η πιο παλιά υποστηρικτής της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, και Σάλμα Χάγιεκ Πινό καθώς και η νεαρή ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Επίσης, στο εξώφυλλο εμφανίζεται η Adwoa Aboah, αγωνίστρια για την ψυχική υγεία & μοντέλο.  Η Adut Akech, πρώην πρόσφυγας και μοντέλο. Η Ramla Ali, πρόσφυγας και αθλήτρια. Η Sinéad Burke,  υποστηρικτής της διαφορετικότητας και λέκτορας. Η Gemma Chan, αγωνίστρια και ηθοποιός.· Η Francesca Hayward, η βασική χορεύτρια και η ηθοποιός του Βασιλικού Μπαλέτου. Η Jameela Jamil,  ακτιβίστρια και ηθοποιός, η Chimamanda Ngozi Adichie,  συγγραφέας, η  Yara Shahidi, ακτιβιστής και ηθοποιός που αγωνίζεται για τα προβλήματα της νεολαίας., και Christy Turlington Burns, που αγωνίζεται για τα δικαιώματα της μητέρας στην υγεία  και είναι μοντέλο.

Το τεύχος είναι ένας καθρέπτης του κόσμου και της προσωπικότητας της Δούκισσας του Σάσεξ, που παρουσιάζει με το δικό της τρόπο και τα δικά της λόγια αυτές τις γυναίκες και κάνει μία μίνι συνέντευξη με τη Μισέλ Ομπάμα. Στο τεύχος επίσης θα περιλαμβάνεται μια συνέντευξη που έκανε ο πρίγκιπας Χάρι στη διάσημη εθνολόγο  Dr Jane Goodall.

Το μπροστινό μέρος του περιοδικού χωρίζεται σε 16 κουτάκια, με τις φωτογραφίες των γυναικών και ένα κουτάκι είναι άδειο καθώς αντιπροσωπεύει έναν καθρεύτη στοχεύοντας να ενθαρρύνει τον αναγνώστη να χρησιμοποιήσει τις δικές του πλατφόρμες για να προκαλέσει την αλλαγή που χρειάζεται.

Η Μέγκαν Μαρκλ αποφάσισε να μην εμφανιστεί στο εξώφυλλο του περιοδικού, αν και της ζητήθηκε από τον διευθυντή σύνταξης, καθώς θεώρησε πως θα ήταν αλαζονικό εκ μέρους της.

Ο Edward Enninful μίλησε επίσης για τη συμμετοχή της  Μέγκαν στο περιοδικό και εξήγησε γιατί δεν εμφανίστηκε στο εξώφυλλο με τις υπόλοιπες γυναίκες. "Το να παρουσιάσει η Μέγκαν αυτές "τις δυνάμεις αλλαγής" , ήταν για εμάς μεγάλη χαρά, τιμή και μια ευχάριστη έκπληξη. Όπως θα δείτε από τις επιλογές της προσπάθησε να αναδείξει την προσωπικότητα αυτών των γυναικών που προέρχονται από εντελώς διαφορετικούς χώρους και έχουν μόνο κοινό χαρακτηριστικό ότι προσπάθησαν να αλλάξουν τον κόσμο. Από την αρχή της συνεργασίας μας, θεώρησε το εγχείρημα "θεϊκό" και προτίμησε αντί να προβάλει τον εαυτό της να  επικεντρωθεί στις γυναίκες που θαυμάζει", 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ