Μακελειό στην Καλιφόρνια: Ένοπλος άνοιξε πυρ σε φεστιβάλ τροφίμων - Τέσσερις νεκροί - Ανάμεσα τους ο δράστης (φώτο-βίντεο)

Δεκάδες τραυματίες - Σοκάρουν οι μαρτυρίες

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 15 τραυματίστηκαν στην επίθεση χθες Κυριακή σε φεστιβάλ τροφίμων και ποτών στο Γκίλροϊ της Καλιφόρνιας, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης, ο Σκοτ Σμίδι, διευκρινίζοντας ότι στον απολογισμό αυτόν συμπεριλαμβάνεται ο δράστης της.

«Είναι απίστευτα θλιβερό και αποκαρδιωτικό μια εκδήλωση που κάνει τόσο μεγάλο καλό στην κοινότητα να αμαυρώνεται από μια τραγωδία όπως αυτή», είπε ο Σμίδι.

Κατά τον επικεφαλής της αστυνομίας ο δράστης, που έκοψε έναν φράχτη για να εισβάλει στο πάρκο όπου γινόταν η ετήσια εκδήλωση, ενδέχεται να είχε έναν συνεργό. Τα κίνητρα του ενόπλου δεν είναι ακόμη σαφή.

Σοκάρουν οι μαρτυρίες

Το NBC Bay Area μετέδωσε τη μαρτυρία μιας γυναίκας που είπε πως είδε έναν λευκό τριαντάρη να ανοίγει πυρ με τουφέκι αδιακρίτως, «προς όλες τις κατευθύνσεις». Ένας πωλητής καπέλων, ο 72χρονος Μάικλ Παζ επιβεβαιώνει από την πλευρά του ότι δράστης πυροβολούσε με αυτόματο τουφέκι. «Ήρθε για να πυροβολήσει, γιατί φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο. Πυροβολούσε αριστερά και δεξιά, χωρίς να έχει συγκεκριμένο στόχο», δήλωσε σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ενας άλλος  μάρτυρας στο NBC είπε πως αισθάνθηκε μια σφαίρα να περνά δίπλα από το κεφάλι του και όταν γύρισε και είδε έναν άνθρωπο στο έδαφος, άρχισαν όλοι να τρέχουν πανικόβλητοι. Αλλος πως είδε ένα παιδί να πέφτει στο έδαφος από σφαίρα και τον κόσμο να πηδάει φράχτες για να γλιτώσε

Η επίθεση έλαβε χώρα το βράδυ της Κυριακής (τοπική ώρα)και οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για τουλάχιστον 11 τραυματίες. Βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ανθρώπους να τρέχουν σε πανικό, καθώς ακούγονται πυροβολισμοί. Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ έκανε λόγο για αποτρόπαια επίθεση και ανέφερε ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση. 

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιείται στο πάρκο Κρίστμας Χιλ του Γκιλρόι, νότια του Σαν Χοσέ, εκτίθενται τρόφιμα και ποτά, γίνονται διαγωνισμοί μαγειρικής και συναυλίες και διαγωνισμοί μαγειρικής. Θεωρείται μια από τις καλύτερες θερινές εκθέσεις τροφίμων στον κόσμο με χιλιάδες επισκέπτες ετησίως. Στο πάρκο απαγορεύεται αυστηρά η οπλοφορία. 

Έκκληση στους πολίτες να είναι προσεκτικοί και ασφαλείς απηύθυνε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μέσω Twitter. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ