Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στην Αττική - Τον περίμεναν οι σεισμολόγοι - "Ήταν ο μετασεισμός που ήθελα" λέει ο Λέκκας

Για ομαλή μετασεισμική ακολουθία μιλάνε οι σεισμολόγοι

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 της κλίμακας Ρίχτερ, από τον ίδιο εστιακό χώρο με εκείνον της 19ης Ιουλίου, στη Μαγούλα, σημειώθηκε στις 19:09.

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου καθηγητής Άκης Τσελέντης δήλωσε ότι ο σεισμός δεν προκαλεί ανησυχία και εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθία του σεισμού των 5,1 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο εντοπίζεται 22,7 χλμ. βορειοδυτικά της Αθήνας. Το εστιακό βάθος ήταν μόλις 2 χλμ. και για το λόγο αυτό έγινε αισθητός σε όλη την Αττική, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

 «Είναι ο μετασεισμός που περιμέναμε και συνδέεται με το ρήγμα της Πάρνηθας», προσέθεσε και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας στην ΕΡΤ

«Δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος, καθώς η ενέργεια έχει εκτονωθεί» σημείωσε ο Ευθύμιος Λέκκας,. 

«Ήταν ένα γεγονός αισθητό σε όλη την Αττική, το μεγεθός του πρέπει να είναι 4,2 Ρίχτερ. Είναι ένας σεισμός τον οποίον τον περιμέναμε και τον είχαμε ουσιαστικά προδιαγράψει από την περασμένη Παρασκευή» δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ  και συνέχισε:

«Το επίκεντρο είναι το επίκεντρο του μεγάλου σεισμού που έδωσε τα 5,1 Ρίχτερ την περασμένη Παρασκευή. Αυτός ο σεισμός έρχεται να επιβεβαιώσει ότι είμαστε σε πλήρη μετασεισμική ακολουθία. Ήταν ο μετασεισμός που ήθελα, προκειμένου να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο η σεισμική ακολουθία της περασμένης Παρασκευής».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ