Σπύρος Σούλης: Ιδού 4 πανεύκολοι τρόποι για να αναβαθμίσετε την κουζίνα σας αν μένετε σε σπίτι με ενοίκιο (φώτο)

Δεν αντέχετε άλλο να βλέπετε την κουζίνα σας... έτσι άνοστη και βαρετή; Δείτε πώς θα την αλλάξατε εύκολα και οικονομικά!

Το έχουμε ζήσει κι εμείς: μπαίνετε στο νέο σας διαμέρισμα –ναι, εκείνο για το οποίο κάνατε πάρτι που επιτέλους βρήκατε- και το βλέπετε... αλλαγμένο. Σας φαίνεται μικρότερο από τότε που το πρωτοαντικρίσατε, η κουζίνα σας φαίνεται αδιάφορη και σε μόνιμη αταξία ενώ ο γείτονάς σας έχει τη συνήθεια να (σας) ξυπνάει κάθε μέρα βάζοντας τη μουσική στη διαπασών!

Η πικρή αλήθεια της μοντέρνας ζωής στο ενοίκιο, ωστόσο, είναι αυτή: τα περισσότερα διαθέσιμα σπίτια και διαμερίσματα είναι ουδέτερα κι άνοστα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι (και) στο δικό σας διαμέρισμα αξίζει αυτή η άχαρη μοίρα: απλές κι εύκολες αλλαγές θα σας βοηθήσουν να το αναβαθμίσετε από ένα ακόμα ενοικιαζόμενο κατάλυμμα στο σπίτι των ονείρων σας!

Και σήμερα ξεκινάμε από το πιο «δύσκολο» δωμάτιο: την κουζίνα, αναφέρει ο Σπύρος Σούλης στο Spyrossoulis.com

Κολλήστε το!

Όχι, δεν εννοούμε να μας δώσετε high-five αλλά να διακοσμήσετε τα ντουλάπια της κουζίνας σας με διακοσμητικά αυτοκόλλητα. Είναι όμορφα και πανεύκολα στην αφαίρεση τους καθώς δεν αφήνουν το παραμικρό σημάδι και αποτελούν την ιδανική λύση σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματός σας δεν σας επιτρέπει να βάλετε (άλλο) χρώμα στους τοίχους του. Φυσικά, δε χρειάζεται να περιοριστείτε στα ντουλάπια: με τον ίδιο τρόπο, μπορείτε να καλύψετε τους πάγκους της κουζίνας σας. Στο εμπόριο, άλλωστε, κυκλοφορούν διακοσμητικά αυτοκόλλητα με όψη ξύλου και γρανίτη.

Σύστημα κάλυψης

Αν το διαμέρισμα στο οποίο μένετε είναι παλιό, είναι πολύ πιθανόν το πάτωμά του να εμφανίζει φθορές ή να είναι παλαιομοδίτικο. Ποιος είναι πιο έξυπνος, στιλάτος και εύκολος τρόπος να το καλύψετε; Μα φυσικά ένα χαλί! Για να γλυτώσετε το συχνό πλύσιμο, δεν έχετε παρά να μείνετε μακριά από το λευκό.

Ρίξτε φως ...στην υπόθεση «Αναβάθμιση Κουζίνας»!

Τώρα που αλλάξατε το χρώμα στα ντουλάπια, σίγουρα θα νιώθετε και την ανάγκη να φωτίσετε το νέο σας έργο. Τοποθετώντας επάνω, κάτω ή μέσα στα ντουλάπια, κρυφό φωτισμό, η κουζίνα σας θα αποκτήσει στιλ και λειτουργικότητα, ενώ θα δημιουργήσετε μια πραγματικά υπέροχη ατμόσφαιρα.

Από τα σποτάκια μέχρι τα φωτιστικά πάγκων, οι επιλογές είναι αμέτρητες για όλα τα πορτοφόλια. Προτιμήστε, ωστόσο, τους λαμπτήρες LED μιας και καταναλώνουν έως και 85% λιγότερη ενέργεια κι έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

κουζίνα

Παίξτε κρεμάλα-ειδικά αν ο χώρος σας είναι μικρός

Αν τα ντουλάπια της κουζίνας σας δεν είναι αρκετά για να χωρέσουν τα πράγματά σας, ήρθε η ώρα να ανακαλύψετε την κάθετη αποθήκευση. Τι εννοούμε με αυτόν τον όρο; Μα φυσικά, τις ράγες κι άλλες τόσες παρόμοιες κατασκευές που στερεώνονται στον τοίχο και σας επιτρέπουν να κρεμάτε εκεί τα μαγειρικά σκεύη σας. Πέρα από αρκετά οικονομική λύση, οι ράγες είναι εύκολες στην τοποθέτηση και θα δώσουν μοναδικό και κομψό χαρακτήρα στην κουζίνα σας.

Επενδύστε πολλά στην κάθετη αποθήκευση όταν η κουζίνα σας είναι μικρή.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ