Δείτε αυτό το καταπληκτικό γαλλικό διαμέρισμα - Συνδυάζει τη σύγχρονη πολυτέλεια με τη μεγαλοπρέπεια του παλιού αρχοντικού (φώτο)

Ύμνος στη γαλλική φινέτσα

Αυτό το υπέροχο πολυτελές διαμέρισμα βρίσκεται στην καρδιά της Λυών , κοντά στην κεντρική πλατεία της διάσημης περιοχής Ainay. Είναι το σπίτι του Dominique Chevalier και της 9χρονης κόρης του Mathilde. Το κομψό σπίτι των  380 τετραγωνικών μέτρων διαθέτει 5 κρεβατοκάμαρες.

Όταν ο Dominique είδε για πρώτη φορά αυτό το σπίτι που χτίστηκε το 1851 το ερωτεύθηκε αμέσως. Για να το ανακαινίσει συνεργάστηκε με το διάσημο δίδυμο των Γάλλων σχεδιαστών εσωτερικών χώρων  Pierre Emmanuel Martin και Stéphane Garotin, της Maison Hand.

Το σπίτι διέθετε τη μεγαλοπρέπεια του παλιού αρχοντικού αλλά ο Dominique ήθελε χωρίς να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του να το κάνει έναν σύγχρονο και μοντέρνο χώρο. Για να επιτύχει αυτό το αποτέλεσμα το γραφείο Maison Hand, χρησιμοποίησε ακριβά υλικά όπως μάρμαρο και υψηλής ποιότητας σκούρο ξύλο προσθέτοντας κάποιες σύγχρονες πινελιές όπως η μοντέρνα κυρτή χαλύβδινη σκάλα που οδηγεί από την κρεβατοκάμαρα στην ιδιωτική σουίτα.

Άλλος ένας στόχος που ήθελαν να επιτύχουν οι σχεδιαστές ήταν να γίνει ο χώρος λειτουργικός. Η παλιά κουζίνα ήταν ένας σκοτεινός χώρος χωρίς παράθυρα. Αυτή η τραπεζαρία λοιπόν μετατράπηκε σε μια μοντέρνα φιλόξενη κουζίνα.

Σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα Michel Bessoud, το Maison Hand μετέφερε επίσης το κυρίως υπνοδωμάτιο στο μπροστινό μέρος του διαμερίσματος για να εκμεταλλευτεί το ιδιωτικό μπαλκόνι, αναφέρει το Elle Decor

Αν και πρόκειται για ένα πολύ φινετσάτο σπίτι δεν φιλοξενεί συχνά πολύ κόσμο. Ο Dominique, προτιμά τις μικρές συγκεντρώσεις φίλων και το να περνά χρόνο στο σπίτι με την κόρη του. Τους αρέσει να κάθονται στην όμορφη γωνία δίπλα στο τζάκι και να βλέπουν τηλεόραση.

"Υπάρχει μια μεγάλη τραπεζαρία στο σαλόνι αλλά δεν την χρησιμοποιούμε συχνά", λέει. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού η μεγαλύτερη πολυτέλεια από όλες είναι ένας χώρος που λειτουργεί τέλεια για αυτόν που μένει στο σπίτι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ