Καλλιάνος: Ο καύσωνας της Ευρώπης έρχεται & στην Ελλάδα - Ζέστη το Σαββατοκύριακο - Θερμή εισβολή τη Δευτέρα

Ανεβαίνει η θερμοκρασία 

Κι ενώ η Ευρώπη "ψήνεται" με θερμοκρασίες που σπάνε ρεκόρ ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος προβλέπει πολύ ζέστη το Σαββατοκύριακο που έρχεται. «Από αύριο Σάββατο έρχεται πολλή ζέστη. Δεν θα μιλήσω για καύσωνα αλλά για μια έντονη θερμή εισβολή» ανέφερε ο κ. Καλλιάνος στο ραδιόφωνο «ΘΕΜΑ 104,6».

Σύμφωνα με τον βουλευτή της Ν.Δ, το Σάββατο η θερμοκρασία θα φτάσει στους 37 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά τμήματα συμπεριλαμβανομένης της Αττικής ενώ «την Κυριακή και τη Δευτέρα θα ανέβει ακόμα παραπάνω και ο υδράργυρος θα φτάσει και τους 39 βαθμούς Κελσίου, πιθανότατα και τους 40 τοπικά στη Θεσσαλία.

Από την Τρίτη η θερμοκρασία πέφτει αλλά η ζέστη θα παραμείνει, συμπληρώνοντας ότι «μπαίνουμε σε μια περίοδο παρατεταμένου φυσιολογικού καλοκαιριού».

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο
 

Σάββατο 27-07-2019
Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικούς όμβρους στα ορεινά και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια.

Οι άνεμοι στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα στο Ιόνιο δυτικοί με την ίδια ένταση. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο ανατολικό Αιγαίο κατά τη διάρκεια της ημέρας 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω μικρή άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά.

Κυριακή 28-07-2019

Γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι στα βόρεια και στη Μακεδονία, κυρίως στα ορεινά, μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά επίπεδα και θα φτάσει κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 39 και πιθανώς τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός Δευτέρα και Τρίτη

Δευτέρα 29-07-2019

Στα δυτικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Μακεδονία και πιθανώς στα βορειοδυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση τις βραδινές ώρες.

Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και πιθανώς όμβρους στα ορεινά της Θεσσαλίας.

Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά επίπεδα.

Τρίτη 30-07-2019

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και στα βορειοανατολικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ