Good News: Το μουσείο του Λούβρου διοργανώνει βραδιές τέχνης με πρώτη "σκάλα" την Ελλάδα (φώτο-βίντεο)

Κρουαζιέρες τέχνης στον Περσικό και στη Μεσόγειο

Το μουσείο του Λούβρου συνεργάζεται με τη γαλλική εταιρεία κρουαζιερών πολυτελείας Ponant για να διοργανώσει, του χρόνου, δύο κρουαζιέρες τέχνης: μία στον Περσικό και μία στη Μεσόγειο και την Αδριατική, η οποία θα καταλήξει στη Βενετία.

Η δεύτερη επιλογή συδαύλισε τις διαμαρτυρίες σχετικά με την άφιξη μεγάλων κρουαζιερόπλοιων στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας, οι οποίες έχουν κορυφωθεί μετά τον εμβολισμό πλεούμενου με τουρίστες - τραυματίστηκαν πέντε - από το MSC Opera, πριν το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο συγκρουστεί με προβλήτα, τον περασμένο Ιούνιο.

Σε διαδρομές τις οποίες έχουν σχεδιάσει από την Ponant, οι κρουαζιέρες θα περιλαμβάνουν ομιλίες από επιμελητές και διευθυντές τμημάτων Λούβρου, παρουσιάζοντας στους ταξιδιώτες το πολιτιστικό υπόβαθρο έργων τέχνης που εκτίθενται στο παρισινό μουσείο και τα οποία προέρχονται από χώρες τις οποίες θα επισκεφθεί το κρουαζιερόπλοιο, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Classée au patrimoine mondial de l’Unesco depuis 1980, La Valette compte 320 monuments sur 55 hectares : une concentration unique au monde ! Par ? Studio PONANT / Laure Patricot

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PONANT (@croisieres_ponant) στις

Η πρώτη κρουαζιέρα - Αύγουστος του 2020 - ξεκινά από την Αθήνα και καταλήγει στη Βενετία, διασχίζοντας επί 10 ημέρες τα νερά της Μεσογείου και της Αδριατικής.

Με κόστος περίπου 3.500 ευρώ το άτομο, η κρουαζιέρα θα περάσει από τον Ισθμό της Κορίνθου, αλλά και το νοτιότερο φιόρδ της της Ευρώπης, τον κόλπο του Κοτόρ στο Μαυροβούνιο. Επίσης περιλαμβάνει επισκέψεις σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, όπως η Ακρόπολη των Αθηνών, αλλά και οι Δελφοί καθώς θα κάνει στάση στο λιμάνι της Ιτέας.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν τέλος και το ιστορίας 1.700 ετών παλάτι του αυτοκράτορα Διοκλητιανού που βρίσκεται στο σημερινό Σπλιτ της Κροατίας. 

Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχει ο γενικός επιμελητής και διευθυντής του Τμήματος Διακοσμητικών Τεχνών στο Λούβρο Jannic Durant και ο επιμελητής Ludovic Laugier, υπεύθυνος αρχαίων ελληνικών αγαλμάτων στο Τμήμα Ελληνικών, Ετρουσκικών και Ρωμαϊκών Αρχαιοτήτων. 


Η κρουαζιέρα θα γίνει με το κρουαζιερόπλοιο Le Lyrial, το οποίο διαθέτει μόνον 112 δωμάτια και σουίτες και κατά συνέπεια θα επιβαρύνει λιγότερο τη λιμνοθάλασσα της Βενετίας, αναφέρει το Artnet news

Η δεύτερη κρουαζιέρα, τον Νοέμβριο του 2020, θα αποπλεύσει από τη Μουσκάτ του Ομάν. Για εννιά ημέρες, το κρουαζιερόπλοιο Jacques-Cartier θα πλέει στον Κόλπο του Ομάν και τον Περσικό, με τον επιμελητή και διευθυντή του Τμήματος Ισλαμικών Τεχνών στο Λούβρο Yannick Lintz επί του σκάφους, το οποίο θα καταλήξει στο Άμπου Ντάμπι δίνοντας στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να επισκεφθούν το καινούργιο μουσείο Louvre Abu Dhabi.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ