Καλημέρα - Σήμερα σας ταξιδεύουμε στην... μαγική Ισπανία, όπου το πάθος, η ίντριγκα, οι ταυρομαχίες, η παέγια και φυσικά το Φλαμένγκο μας περιμένουν! (φωτό)

Πάθος, ίντριγκα και πολύ καλό φαγητό. Φλαμένκο και ταυρομαχίες, παέγια και κόκκινο φλογερό κρασί. Φυσικά και μιλάμε για την Ισπανία, μια από τις πιο όμορφες, συναρπαστικές και διαφορετικές χώρες της Ευρώπης.

Πάθος, ίντριγκα και πολύ καλό φαγητό. Φλαμένκο και ταυρομαχίες, παέγια και κόκκινο φλογερό κρασί. Φυσικά και μιλάμε για την Ισπανία, μια από τις πιο όμορφες, συναρπαστικές και διαφορετικές χώρες της Ευρώπης.



Μια χώρα ιστορική, που οι ρίζες της κρατάνε αιώνες, μια χώρα που γέννησε μια αυτοκρατορία και που έμεινε μέσα στους αιώνες ως μια από τις πιο φλογερές και έντονες χώρες στον κόσμο. Η Ισπανία είναι μια από τις χώρες όπου οι κάτοικοι έχουν διαφορετικό στυλ και νοοτροπία ανάλογα με το που βρίσκεσαι. windmillstravel.com


Plaza de Espana – Seville

Η Καταλονία με πρωτεύουσα τη Μπαρτσελόνα είναι πολύ διαφορετική από την πρωτεύουσα Μαδρίτη. Η Ανδαλουσία με τη Σεβίλλη είναι μια ακόμα διαφορετική νότα, πιο διάσημη λόγω του φλαμένκο αλλά και των πολλών τραγουδιστών που κάνουν διεθνή καριέρα!



Κανένας τόπος στην Ευρώπη δεν ασκεί τέτοια γοητεία στους Έλληνες! Κάθε όνομα που μας έρχεται στο νου και που μυρίζει Ισπανία δημιουργεί έναν εσωτερικό δυσεξήγητο συγκλονισμό για όποιον αγαπάει το ταξίδι.


The Alhambra – Granada


Formentera


Ας παίξουμε το παιχνίδι των ονομάτων: Ανδαλουσία, Γουαλδακιβίρ, Παμπλόνα, Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, Σεβίλλη, Φλαμένκο, Ταυρομαχία, Βαρκελώνη και Μπάρτσα, Νταλί, Γκόγια, Αλάμπρα, Τολέδο, Ελ Γκρέκο, Θερβάντες και Δον Κιχότης, Πικάσο, Κόρδοβα, Κόστα Ντελ Σολ, Χοακίν Ροδρίγο, Βελάσκεθ, Μαουρίλιο, Γρανάδα, Αλκαζάρ, Κονκισταδόρες, Σεγκόβια, Πάμπλο Καζάλς, Μανουέλ Ντε Φάλλια και Μάγος Έρωτας, Αλμοδόβαρ, Σεφαρδίτικη Μουσική, Καρέρας και Πλάθιντο Ντομίνγκο, Ντι Στέφανο και Ρικάρντο Ζαμόρα, Θουμπιθαρέτα με τα 100 του γκολ, Μαγιόρκα, Μουσείο Πράδο, Γκουέρνικα, Λα Πασιονάρια (Ντολόρες Ιμπαρούρι), Σαντιάγο Καλατράβα... αποκλείεται να μας είναι άγνωστα περισσότερα των τριών από αυτά τα ονόματα, και όλα έχουν κάτι που μας συγκινεί. 'Αν δεν είχα γεννηθεί Ισπανός, θα ήθελα να έχω γεννηθεί Έλληνας', μας είπε κάποτε ένας Ισπανός φίλος! Και μεις, φίλε, αν δεν είχαμε γεννηθεί Έλληνες, από κάποιο χωριό της Ιβηρικής θα θέλαμε να κρατάει η σκούφια μας...


Picos de Europa




Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ