Μητσοτάκης - Λάτσης: "Έτοιμοι για να αρθούν όλα τα εμπόδια για το Ελληνικό"

Ο πρωθυπουργός συμφώνησε με τον κ. Λάτση να γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα για αυτήν τη σημαντική επένδυση

Την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να ξεκινήσει η υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό ανέδειξε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Σπύρο Λάτση.

Η συνάντηση που κράτησε μιάμιση ώρα, πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα και ο πρωθυπουργός συμφώνησε με τον κ. Λάτση να γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα για αυτήν τη σημαντική επένδυση, τηρώντας τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί για να αρθούν το ταχύτερο δυνατόν όλα τα εμπόδια που καθυστέρησαν την έναρξη του τόσο επωφελούς για τη χώρα έργου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι το έργο της ανάπλασης πρέπει να ξεκινήσει άμεσα και αν είναι δυνατόν να μπουν οι μπουλντόζες μέχρι το τέλος του 2019.

Κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής αναφερόμενος στις ιδιωτικές επενδύσεις ξεκαθάρισε ότι τα γραφειοκρατικά εμπόδια που τις καθηλώνουν θα σαρωθούν. Μάλιστα για την επένδυση στο Ελληνικό τόνισε ότι θα ξεκινήσει άμεσα και θα γίνει το σύμβολο της νέας Ελλάδας.

Συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν για το θέμα του Ελληνικού και χθες Τετάρτη με στελέχη του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενώ πτυχές του, συζητήθηκαν σήμερα και κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργείο Τουρισμού.

Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι το ζήτημα του Ελληνικού να προχωρήσει εντός του 2019. «Η επένδυση στο Ελληνικό είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Πιστεύω ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν μπει οι μπουλντόζες. Αυτός είναι ο στόχος μου. Κινούμαστε με μεγάλη ταχύτητα. Εχουμε εντολή από τον πρωθυπουργό να παρεμβαίνουμε σε όλα τα επίπεδα της διοικήσεως για να πάμε γρηγορότερα» είχε τονίσει πρόσφατα σε δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ