Επιτέλους σε άμεση εφαρμογή ο αντικαπνιστικός νόμος -Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στηρίζει την απόφαση Κικίλια

Άμεσες κινήσεις με αποφασιστικότητα είναι τα βήματα για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου...

Η μάχη για τη βελτίωση της υγείας των πολιτών μέσω της μείωσης του καπνίσματος ήταν το αντικείμενο σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια και του υφυπουργού, Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν οι δράσεις που πρέπει να αναληφθούν άμεσα αλλά και μεσοπρόθεσμα για τη μείωση του καπνίσματος, την οποία ο πρωθυπουργός ανέδειξε σε μείζονα προτεραιότητα.

Πόσο μάλλον όταν οι έρευνες δείχνουν ότι η κοινή γνώμη είναι πιο ώριμη από ποτέ να αποδεχθεί την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους.

Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίστηκε η άμεση και αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στα δημόσια κτίρια τονίζει το ΑΠΕ. Δηλαδή τη Βουλή, τα υπουργεία, τα νοσοκομεία, τα σχολεία και γενικότερα τις δημόσιες υπηρεσίες.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η έναρξη ευρείας καμπάνιας για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών, ενόψει της καθολικής εφαρμογής του νόμου τους επόμενους μήνες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην αντικαπνιστική μάχη θα ριχθεί όλος ο ελεγκτικός μηχανισμός, όπως η τροχαία, η δημοτική η αστυνομία, το λιμενικό, οι Περιφέρειες, και οι Επιθεωρητές Υγείας, αλλά και η Ελληνική Αστυνομία. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ