7 φορές που η βασιλική οικογένεια στο Ηνωμένο Βασίλειο έσπασε το πρωτόκολλο

Πολλοί νομίζουν ότι οι βασιλικές οικογένειες κάνουν ό,τι θέλουν... δεν είναι όμως έτσι... 

Πολλοί νομίζουν ότι οι βασιλικές οικογένειες κάνουν ό,τι θέλουν, με απόλυτη ελευθερία, χάρη στα χρήματα και την εξουσία τους.

Όμως, το να ανήκεις σε μία βασιλική οικογένεια δεν είναι εύκολο. Υπάρχουν αυστηροί κανόνες που πρέπει να τηρείς και απαγορεύεται να σπάσεις το πρωτόκολλο. Παρόλα αυτά, κάποια μέλη των βασιλικών οικογενειών πάνε κόντρα στους κανόνες.

1. Οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι πήγαν σε δημόσιο σχολείο.
Η Νταϊάνα φερόταν στα παιδιά της σαν να ήταν μία απλή θνητή και όχι μία πριγκίπισσα. Τους πήγαινε σε πάρκα διασκέδασης, έτρωγαν μαζί σε φαστφουντάδικα, φορούσαν απλά ρούχα στην καθημερινότητά τους και ίσως η μεγαλύτερη έκπληξη, είναι ότι τους έστειλε στο δημόσιο σχολείο. Όταν ο πρίγκιπας Γουίλιαμ ξεκίνησε παιδικό σταθμό στην ηλικία των 3 ετών, έγινε ο πρώτος κληρονόμος του βρετανικού θρόνου που δεν δέχτηκε την εκπαίδευσή του μέσα στο παλάτι. Ο πρίγκιπας Χάρι αργότερα τον ακολούθησε στο ίδιο σχολείο.

2. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα διάλεξε μόνη της το δαχτυλίδι των αρραβώνων.
Η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε απίστευτη αίσθηση της μόδας, και το γούστο της στο κόσμημα δεν αποτελεί εξαίρεση. Μετά από την πρόταση του Πρίγκιπα Κάρολου, διάλεξε μόνη της ένα δαχτυλίδι αρραβώνων, με ένα 12 καρατίων οβάλ μπλε ζαφείρι που περιβάλλεται από 14 διαμάντια. Ωστόσο, αντίθετα με το έθιμο, που οι βασιλικές νύφες παίρνουν ένα δαχτυλίδι αρραβώνων, σχεδιασμένο ειδικά για εκείνες, η Νταϊάνα επέλεξε το δικό της από έναν κατάλογο συλλογής κοσμημάτων.

3. Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ ταξιδεύει μαζί με την οικογένειά του.
Η βασιλική παράδοση απαγορεύει στους άμεσους κληρονόμους του θρόνου να ταξιδέψουν μαζί. Ο λόγος είναι ότι αν συμβεί ένα δυστύχημα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και σκοτωθεί ένας από τους κληρονόμους, να ζήσει ο άλλος και να μην μείνει ο θρόνος χωρίς κληρονόμο. Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ όμως, έχει σπάσει αυτό τον κανόνα και αντί να πετά ξεχωριστά από τα παιδιά του, ταξιδεύει μαζί με την οικογένειά του. Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της βασιλικής οικογένειας, ο Γουίλιαμ πήρε άδεια από τη βασίλισσα για να το κάνει αυτό.

4. Η Μέγκαν Μαρκλ έχει σπάσει τον ενδυματολογικό κανόνα πολλές φορές.
Σχεδόν σε κάθε της εμφάνιση η γυναίκα του πρίγκιπα Χάρι δείχνει να αγνοεί τους κανόνες του παλατιού, όσον αφορά την εξωτερική της εμφάνιση. Ως πρώην σταρ του Χόλυγουντ, επιλέγει συχνά ρούχα που ταιριάζουν με το κόκκινο χαλί, παρά με βασιλικά καθήκοντα. Έχει φορέσει φορέματα με έξω τους ώμους, έχει βάψει τα νύχια της σε έντονες αποχρώσεις, δεν κρατάει τις τσάντες που προβλέπεται αλλά έχει φορέσει τσάντες χιαστί και δεν κρύβει τα γόνατά της.

5. Η Βασίλισσα Ελισάβετ επέτρεψε στον Φίλιππο να βρίσκεται στην αίθουσα τοκετού.
Η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν η πρώτη βασιλική μητέρα που επέτρεψε στον σύζυγό της να είναι στην αίθουσα τοκετού, όταν γεννήθηκε ο μικρότερος γιος τους, ο Πρίγκιπας Έντουαρντ. Είχε διαβάσει σε περιοδικά της εποχής ότι είναι πολύ σημαντική και η συμμετοχή του πατέρα στην όλη διαδικασία και θέλησε να το κάνει και εκείνη.

6. Η Νταϊάνα και η Κέιτ γέννησαν σε νοσοκομείο και όχι μέσα στο παλάτι.
Οι γυναίκες της βρετανικής βασιλικής οικογένειας έφερναν στον κόσμο τα παιδιά τους στο παλάτι, όπου είχαν δημιουργηθεί όλες οι απαραίτητες εγκαταστάσεις για τον τοκετό. Η Ελισάβετ έκανε το ίδιο, αλλά η Πριγκίπισσα Νταϊάνα προτίμησε να γεννήσει και τα δύο παιδιά της σε ένα νοσοκομείο, σπάζοντας την παράδοση.

Η Δούκισσα του Κέιμπριτζ Κέιτ, αποφάσισε να ακολουθήσει το παράδειγμα της πεθεράς της και γέννησε και τα 3 παιδιά της στο ίδιο νοσοκομείο με την Πριγκίπισσα Ντιάνα σύμφωνα με το tsemperlidou.

7. Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έφαγε σούσι.
Σύμφωνα με τους κανόνες του παλατιού, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας απαγορεύεται να τρώνε οστρακοειδή και ωμά ψάρια, καθώς υπάρχει κίνδυνος να προσβληθούν από διάφορα βακτήρια, που μπορεί να είναι θανατηφόρα. Παρόλα αυτά, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ σε ένα ταξίδι του στην Ιαπωνία, παραδέχτηκε πως του αρέσει πολύ το σούσι και μάλιστα έφαγε κιόλας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ