Οι γυναίκες σε 132 χωριά της Ινδίας γεννάνε μόνο αγόρια - Υποψίες ότι κάνουν εκτρώσεις όταν βλέπουν κορίτσια

Τι συμβαίνει σε αυτά τα 132 χωριά; 

Οι αρχές της Ινδίας  διερευνούν γιατί δεν έχουν γεννηθεί κορίτσια σε πάνω από 100 χωριά στη στην πολιτεία Uttarakhand, τους τελευταίους τρεις μήνες. 

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, από τo 2016 έχουν σταματήσει να γεννιούνται κορίτσια σε 132 χωριά της περιοχής. 

Σε 16 από αυτά τα χωριά, δεν έχουν γεννηθεί κορίτσια τους τελευταίους έξι μήνες, πρόσθεσε. 

Ο επικεφαλής υπουργός της Uttarakhand, Trivendra Singh Rawat, δήλωσε τη Δευτέρα ότι ήταν συγκλονισμένος από τα δεδομένα και διέταξε την εξέταση του θέματος.

 Ο κυβερνητικός αξιωματούχος Ashish Chauhan δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει εντοπίσει περιοχές όπου ο αριθμός των κοριτσιών που γεννήθηκαν ήταν "μηδέν ή μονοψήφιος αριθμός", και δήλωσαν ότι παρακολουθούνταν για να καταλάβουν γιατί συνέβη κάτι τέτοιο. 

"Θα διεξαχθεί λεπτομερής έρευνα και μελέτη για να εντοπιστεί ο λόγος πίσω από αυτό", ανέφερε, σύμφωνα με την India Today. 

Οι οικογένειες της Ινδίας συχνά προτιμούν τα αρσενικά παιδιά για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένης της μεταβίβασης περιουσίας στους γιους των θυγατέρων, των γυναικών που μετακομίζουν στο σπίτι του συζύγου τους μετά το γάμο και των οικογενειών που υποχρεούνται να πληρώσουν προίκα για να προτείνουν γάμο για την κόρη τους. 

Παρόλο που οι εκτρώσεις κοριτσιών έχουν απαγορευτεί ρητά στην Ινδία από το 1994, η πρακτική εξακολουθεί να εφαρμόζεται σε κάποιες αγροτικές περιοχές, όπου τα κορίτσια συχνά θεωρούνται οικονομική επιβάρυνση για τις οικογένειες.

Αυτά τα 132 χωριά έχουν τοποθετηθεί σε μια «κόκκινη ζώνη», που σημαίνει ότι τα μελλοντικά δεδομένα του πληθυσμού τους θα εξεταστούν με μεγαλύτερη προσοχή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ