Συγκλονίζει ο γιατρός που έζησε την φρίκη στο Μάτι: Δεν ξεχνιούνται αυτοί οι νεκροί - Είχα πέντε ημέρες να κοιμηθώ (βίντεο)

Ένας γιατρός που ήταν στο Κέντρο Υγείας της Νέας Μάκρης τη νύχτα της καταστροφικής πυρκαγιάς περιγράφει τα όσα έζησε τότε...

Η 23η Ιουλίου του 2018 έχει μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη όλων καθώς σημειώθηκε η φονικότερη φωτιά στην ιστορία της χώρας. 

102 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Μάτι, στη Ραφήνα και εκατοντάδες ακόμα έπαθαν εγκαύματα και ένα χρόνο μετά παλεύουν ακόμα να γιατρέψουν τις πληγές τους. 

Ο Νίκος Κουδούνης, ο γιατρός που βρισκόταν στο Κέντρο Υγείας της Νέας Μάκρης για να προσφέρει τη βοήθειά του στους εγκαυματίες θυμάται εκείνη την φρικτή ημέρα η οποία έχει μείνει χαραγμένη στην μνήμη του. 

Περιγράφει με συγκλονιστικά λόγια τα όσα έζησε. Με δάκρυα στα μάτια τονίζει: "Σκέφτομαι τις στιγμές εκείνες, ζητώ συγγνώμη με έπιασε ανθρώπινα" είπε προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυα, εμφανώς φορτισμένος συναισθηματικά.

Δείτε επίσης: Χθες & σήμερα, Μάτι: Ιούλιος 2018 – Ιούλιος 2019 – Η ζωή επέστρεψε στα... καμμένα (φωτό)

 

"Είχα πέντε ημέρες να κοιμηθώ. Έκλαιγα το βράδυ στον ύπνο μου, έχοντας δίπλα τον γιο μου. Να βλέπεις τους ανθρώπους να ουρλιάζουν, να βλέπεις τους ανθρώπους αυτούς να θέλουν να κρατήσουν το χέρι για τελευταία φορά του παιδιού τους.

Δεν υπήρχε περίπτωση να συμβεί μία στραβή στη βάρδιά μας. Για όλους τους νοσηλευτές και γιατρούς εδώ και στην Αθήνα δεν υπήρχε περίπτωση να μη δώσουμε τον εαυτό μας τότε" ανέφερε.

"Θέλω να μείνω σε έναν εγκαυματία με 30% εγκαύματα, ο οποίος με παρακάλεσε, μου φίλησε το χέρι και μου ζήτησε να ειδοποιήσω τον γιο του γιατί ξέρει ότι δεν θα τον ξαναδεί" συνέχισε, ζητώντας ξανά συγγνώμη για τη συγκίνηση ξανά.

 

 

"Ήταν ανίκανοι άνθρωποι και αυτοί δεν πρέπει να υπάρχουν" τόνισε.

"Γύρω στις 19:20 εμείς ξέραμε για τον πρώτο νεκρό. Ζητώ συγγνώμη αν θα πω κάτι, αλλά πρέπει να ήταν το παιδάκι του πυροσβέστη. Μέσω ΕΚΑΒ ακούγαμε όλες τις συνομιλίες, δεν μπορούν να βγαίνουν και να λένε άλλα. Ακούγαμε ότι έβρισκαν συνέχεια νεκρούς, δεν υπήρχε συντονισμός. Το ΕΚΑΒ έδινε τη ζωή του" πρόσθεσε.

"Δεν ξεχνιούνται αυτοί οι νεκροί" δήλωσε ο κ. Κουδούνης στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

"Μια συγγνώμη περίμενα την επόμενη ημέρα, δεν περίμενα παραίτηση γιατί έτσι ξέρουν αυτοί". Ένα μνημείο να γίνει για αυτούς τους ανθρώπους, είναι εθνική τραγωδία" συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ