Συνελήφθη το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα Γ. Καλαϊτζίδης μετά την επίθεση στο ΣΕΒ

Λίγο μετά την χθεσινή επίθεση στον ΣΕΒ, η αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές, εκ των οποίων οι δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο eισαγγελέας σε βάρος των δύο συλληφθέντων μελών της ομάδας Ρουβίκωνας, που έριξε μπογιά στα γραφεία του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων.

Η δίωξη που ασκήθηκε αφορά το αδίκημα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και δύο κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν για να δικαστούν στο αυτόφωρο.

Σαραντάχρονος, μέλος του «Ρουβίκωνα», συνελήφθη για ηθική αυτουργία στην χθεσινή επίθεση στον ΣΕΒ

Για ηθική αυτουργία σε φθορά ξένης ιδιοκτησίας, στην χθεσινή επίθεση της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα, συνελήφθη σήμερα ο 40χρονος Γιώργος Καλαϊτζίδης από τη διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Σε βάρος του συλληφθέντα, που είναι μέλος του «Ρουβίκωνα» και είχε ανεβάσει σχετικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο, σχηματίζεται δικογραφία για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε φθορά ξένης ιδιοκτησίας και της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σημειώνεται, ότι λίγο μετά την χθεσινή επίθεση στον ΣΕΒ, η αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές, εκ των οποίων οι δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

 «Συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι από τη διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών, 40χρονος ημεδαπός. Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε φθορά ξένης ιδιοκτησίας που έλαβε χώρα χθες, 21.07.2019 στο κτίριο του ΣΕΒ και της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων».
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ