"Είμαστε άνθρωποι όχι ρομπότ": Οι εργαζόμενοι της Amazon απεργούν - αναγκάζονται να ουρούν σε πλαστικά μπουκάλια για να μην εγκαταλείψουν το πόστο τους (φώτο-βίντεο)

Απεργίες & κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους της Amazon σε όλο τον κόσμο για τις άθλιες συνθήκες εργασίας

Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ έχουν γίνει οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Amazon, οι οποίες ξεκίνησαν από τη Γερμανία. Βασικό αίτημα των απεργών είναι η βελτίωση των συνθηκών εργασίας και η αύξηση των μισθών.

Οι εργαζόμενοι σε αποθήκη της Amazon καταγγέλλουν πως αναγκάζονται να ουρούν σε πλαστικά μπουκάλια αντί να πάνε στη τουαλέτα κατά τη διάρκεια της βάρδιάς τους. Οι σχετικές αναφορές είδαν το φως της δημοσιότητας καθώς πλήθος διαδηλωτών συγκεντρώθηκε έξω από τα λεγόμενα "κέντρα εκπλήρωσης" του διαδικτυακού κολλοσού  σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο για να απαιτήσουν βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Οι διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν έξω από τις αποθήκες της εταιρείας στο Milton Keynes, στο Rugeley,  στην Swansea, στο Peterborough, στην Warrington, στο Coventry και στο Doncaster την Παρασκεύη. Οι κινητοποιήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο   πραγματοποιήθηκαν υπό την καθοδήγηση και τον συντονισμό του Συνδικάτου GMB  το οποίο επίσης απαιτεί η Amazon να πληρώσει «πραγματικούς και σημαντικούς φόρους» στο βρετανικό κράτος. 

Οι διαδηλωτές με πανό που έγραφαν "Είμαστε άνθρωποι όχι ρομπότ" απεύθυνονται στον Τζεφ Μπεζος στον ιδρυτή της Amazon και πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο. 

Οι υπάλληλοι  του συνδικάτου GMB λένε ότι ανέλαβαν δράση μετά από περισσότερες από 600 καταγγελίες που έγιναν από εργαζόμενους στις αποθήκες της Amazon στο υπουργείο Υγείας και Ασφάλειας τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ένας εκπρόσωπος του συνδικάτου δήλωσε: "Σε αυτές τις καταγγελίες περιλαμβάνονται αυτές των εργαζόμενουν που αναφέρουν ότι αναγκάζονται να χρησιμοποιούν πλαστικά μπουκάλια για να ουρήσουν αντί να πάνε τουαλέτα ενώ έγκυες γυναίκες αναγκάζονται να στέκονται όρθιες για ώρες ενώ κάποιες έχουν στοχοποιηθεί για απόλυση".

Οι διαδηλώτες στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν την υποστήριξη του Jack Dromey, βουλευτή Εργασίας  στο Μπέρμινχαμ, ενώ έξι μέλη του συνδικάτου CCOO από την Ισπανία παρακίνησαν τους εργαζόμενους της Amazon, να συμμετέχουν κι αυτοί στην απεργία καθώς και εκεί υπάρχουν οι ίδιες άθλιες συνθήκες εργασίας.



 

Κινητοποιήσεις γίνονται επίσης στη Γερμανία, την Πολωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες αυτή την εβδομάδα. Μάλιστα οι διαδηλώσεις συμπίμπτουν με την ημέρα που η εταιρεία αποκαλεί   Amazon Prime Day, και είναι η μέρα που η εταιρεία προσφέρει  στους πελάτες της μεγάλες εκπτώσεις.

Ο Steve Garelick, περιφερειακός διοργανωτής του συνδικάτου GMB, δήλωσε ότι  το συνδικάτο "επιθυμεί να δει μια αλλαγή στις συνθήκες εργασίας  από την  Amazon και ότι η συνεργασία της εταιρείας  με το συνδικάτο μπορεί να φέρει οφέλη".

Και πρόσθεσε:  "Μέχρι να δούμε μια βελτίωση στις συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων  θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις", αναφέρει ο independent

Από την πλευρά του ένας εκπρόσωπος της Amazon δήλωσε  «Αυτές οι ομάδες χρησιμοποιούν προς όφελός τους την παραπληροφόρηση τη στιγμή που εμείς τους έχουμε ήδη ικανοποιήσει τα αιτήματά τους- αμοιβές, προνόμια και ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον.

Μπορούμε μόνο να συμπεράνουμε πως οι συμμετέχοντες δεν έχουν ενημερωθεί. Καλούμε τους πάντες να κλείσουν μια ξενάγηση στις αποθήκες μας και να συγκρίνουν τις αμοιβές, τα προνόμια και το εργασιακό περιβάλλον με άλλους λιανικούς πωλητές ανά τη χώρα». 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ