Οι ταινίες της εβδομάδας: "Ο βασιλιάς των λιονταριών" & ζόμπι, κατάσκοποι, ληστείες (βίντεο)

Δεν λείπουν οι δυνατές επανεκδόσεις

Κι ενώ ο Ιούλιος ετοιμάζεται να μας αποχαιρετήσει, η θερμοκρασία ανεβαίνει κι όλοι αρχίζουμε να φανταζόμαστε τον εαυτό μας σε κάποια παραλία, οι κινηματογραφικές αίθουσες φιλοδοξούν να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον μας, με νέες ταινίες αλλά και με δυνατές επανεκδόσεις.

Ο μύθος του μικρού Σίμπα του "Βασιλιά των Λιονταριών" ξαναζωντανεύει σε live action, o  Τζιμ Τζάρμους επανέρχεται στο θρίλερ και "στρατολογεί" τα ζόμπι στην ταινία "Οι Νεκροί Δεν Πεθαίνουν", ενώ "Η κόκκινη Τζόαν" του Τρέβορ Ναν, αφηγείται την αληθινή ιστορία της Μελίτα Νόργουντ, η οποία σχεδόν στα ενενήντα της έγινε πρωτοσέλιδο ως «η σπουδαιότερη κατάσκοπος της KGB στην αγγλική ιστορία».

Νέες ταινίες

Anna 

Περιπέτεια 2019

Αμερικανογαλλική ταινία, σκηνοθεσία Λικ Μπεσόν με τους: Κίλιαν Μέρφι, Έλεν Μίρεν, Λουκ Έβανς, Σάσα Λους

Η Άννα είναι μια Ρωσίδα σταρ της πασαρέλας και ταυτόχρονα μια δολοφόνος εκπαιδευμένη από τις σοβιετικές μυστικές υπηρεσίες

Ο Βασιλιάς των Λιονταριών -The Lion King

Περιπέτεια 2019 

Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τζον Φαβρό

Ο μικρός Σίμπα μεγαλώνει ως διάδοχος του πατέρα του Μουφάσα, του σοφού λιονταριού και βασιλιά της ζούγκλας. Αλλά ο αδελφός του Μουφάσα, Σκαρ, έχει άλλα σχέδια για το θρόνο και μαζί με τις ύαινες καταστρώνει ένα μοχθηρό σχέδιο.



Η Κόκκινη Τζόαν  -Red Joan

Κατασκοπική 2018 

Aγγλική ταινία, σκηνοθεσία Τρέβορ Ναν με τους: Τζούντι Ντεντς, Στίβεν Κάμπελ Μουρ, Σόφι Κούκσον

Η Τζόαν Στάνλεϊ είναι μια συνταξιούχος δημόσια υπάλληλος, η οποία το 2000 συλλαμβάνεται από τις βρετανικές αρχές με την κατηγορία ότι, αμέσως μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, διοχέτευε σχέδια κατασκευής της ατομικής βόμβας στους Σοβιετικούς.



Οι Νεκροί δεν Πεθαίνουν -The Dead Don't Die

Θρίλερ 2019 

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τζιμ Τζάρμους με τους: Μπιλ Μάρεϊ, Άνταμ Ντράιβερ, Τίλντα Σουίντον, Τομ Γουέιτς, Κλόι Σεβινί

Η ήσυχη καθημερινότητα της κωμόπολης του Σέντερβιλ διαταράσσεται από μια σειρά παράξενων φυσικών φαινομένων και σε λίγο οι κάτοικοί της δέχονται επίθεση από αιμοδιψή ζόμπι που βγαίνουν από τους τάφους τους.

Η Ληστεία της Στοκχόλμης  -Stockholm

Περιπέτεια 2018

Αμερικανοκαναδέζικη ταινία, σκηνοθεσία Ρόμπερτ Μπουντρό με τους: Ίθαν Χοκ, Νούμι Ραπάσε, Μαρκ Στρονγκ

Τον Αύγουστο του 1973, ένας ένοπλος εισβάλλει στο υποκατάστημα μιας τράπεζας στη σουηδική πρωτεύουσα, κρατώντας όμηρους τους υπαλλήλους της. Η εξέλιξη της ληστείας θα γεννήσει τον ψυχολογικό όρο «σύνδρομο της Στοκχόλμης».

Επανεκδόσεις

Βερολίνο: Η Συμφωνία Μιας Μεγαλούπολης  - Berlin - Die Sinfonie der Großstadt

Ντοκιμαντέρ 1927 

Γερμανική ταινία, σκηνοθεσία Βάλτερ Ρούτμαν

Ένα 24ωρο στη γερμανική πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης.

Η Κυρία Εξαφανίζεται -The Lady Vanishes

Θρίλερ 1938 | Α/Μ | Διάρκεια: 97'

Αγγλική ταινία, σκηνοθεσία Άλφρεντ Χίτσκοκ με τους: Μάργκαρετ Λόκγουντ, Μάικλ Ρεντγκρέιβ, Ντέιμ Μέι Γουίτι, Πολ Λούκας, Μπάζιλ Ράντφορντ, Νόντον Γουέιν

Μια εκκεντρική Αγγλίδα συνταξιδεύει με μια ηλικιωμένη γκουβερνάντα σε ένα τρένο που διασχίζει την Ανατολική Ευρώπη του ’30. Στη διάρκεια του ταξιδιού, η κυρία εξαφανίζεται και προς μεγάλη έκπληξη της ηρωίδας όλοι οι συνταξιδιώτες αρνούνται την ύπαρξή της.

Ο Χωροφύλακας του Σεν Τροπέ - Le Gendarme de Saint-Tropez

Κωμωδία 1964 | Έγχρ. | Διάρκεια: 90'

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ζαν Ζιρό με τους: Λουί Nτε Φινές, Μισέλ Γκαλαμπρί, Ζενεβιέβ Γκαντ

Ο χωροφύλακας Λουντοβίκ Κρισό μετατίθεται στη γαλλική Ριβιέρα, όπου ανάμεσα στα αστυνομικά του καθήκοντα πρέπει να φροντίσει και την άτακτη κόρη του.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ