Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο CNN: Οι Ελληνες πολίτες ψήφισαν περισσότερο με τη λογική παρά με το συναίσθημα (βίντεο)

Αποκλειστική συνέντευξη του πρωθυπουργού στο αμερικανικό δίκτυο.

Αποκλειστική συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο CNN και τον δημοσιογράφο Fareed Zakaria έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η συνέντευξη θα μεταδοθεί στις 5 το απόγευμα ώρα Ελλάδος και στο τρέιλερ που έχει ήδη ανέβει στην κεντρική ιστοσελίδα του CNN σημειώνεται ότι ο «πρωθυπουργός της Ελλάδος εξηγεί στον Fareed Zakaria γιατί οι Έλληνες γύρισαν την πλάτη τους στο λαϊκισμό».

 

 

 

 

Τι αναφέρει το τρέιλερ :

Στο τρέιλερ από τη συνέντευξη που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Fareed Zakaria εξηγεί, σύμφωνα με το CNN, τους λόγους για τους οποίους «οι Ελληνες γύρισαν την πλάτη τους στον λαϊκισμό».

Στο σύντομο τρέιλερ από τη συνέντευξη, ο Fareed Zakaria εμφανίζεται, αρχικά, να ρωτά τον πρωθυπουργό για την κατάρρευση της Χρυσής Αυγής.
 
Μητσοτάκης: Οι εξαγγελίες-έκπληξη, οι δεσμεύσεις για πλεονάσματα και εκλογικό νόμο -Ο στίχος του Κίπλινγκ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας, εξηγεί ότι «μετά από δέκα χρόνια κρίσης, οι πολίτες είχαν πια κουραστεί από τις πολιτικές που υποδαύλιζαν το θυμό, την οργή και τον εθνικισμό που δεν οδηγεί πουθενά. Και υπό μια έννοια, θα έλεγα ότι μετά το πείραμα του λαϊκισμού, το πολιτικό εκκρεμές πήγε προς την αντίθετη κατεύθυνση».

Κυριάκος Μητσοτάκης στο CNN: Ετσι κερδίσαμε και την ακροδεξιά

Ο πρωθυπουργός αναφέρει στον σχολιαστή του CNN ότι η νίκη της ΝΔ και επί της ακροδεξιάς ήρθε με συγκεκριμένο σχέδιο. Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι κατά την προεκλογική περίοδο η ΝΔ προέταξε «μια ατζέντα που ήταν πατριωτική, αλλά σε καμία περίπτωση εθνικιστική».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ως ΝΔ «εστιάσαμε στα προβλήματα που απασχολούν πραγματικά τους πολίτες. Ζητήματα που σχετίζονται με τη φορολογία, την υπερφορολόγηση, την έλλειψη επενδύσεων, το πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, και τελικά ζητήματα που σχετίζονται με την βελτίωση της αποτελεσματικότητας του δημόσιου τομέα».

Καταλήγοντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει στον δημοσιογράφο του CNN ότι «κατά μία έννοια, θα έλεγα ότι οι πολίτες ψήφισαν περισσότερο με τη λογική παρά με το συναίσθημα. Θα έλεγα όμως και ότι η επιλογή τους τελικά ήταν μια αναμενόμενη αντίδραση, ύστερα από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης από μια πολύ ανίκανη κυβέρνηση».

 

 

Ακολουθεί ο διάλογος του πρωθυπουργού με το δημοσιογράφο του CNN.

Fareed Zakaria: Κερδίσατε τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό υπό μια έννοια είναι κατανοητό καθώς οι πολίτες κουράστηκαν από το κόμμα που είχε την εξουσία. Αλλά αυτό που προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση στις πρόσφατες εκλογές ήταν η κατάρρευση των ακροδεξιών λαϊκιστών της Χρυσής Αυγής. Γιατί πιστεύετε ότι συνέβη αυτό;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πιστεύω ότι μετά από δέκα χρόνια κρίσης, οι πολίτες είχαν πια κουραστεί από τις πολιτικές που υποδαύλιζαν το θυμό, την οργή και τον εθνικισμό που δεν οδηγεί πουθενά.

Και υπό μια έννοια, θα έλεγα ότι μετά το πείραμα του λαϊκισμού, το πολιτικό εκκρεμές πήγε προς την αντίθετη κατεύθυνση. Με αυτόν τον τρόπο καταφέραμε να νικήσουμε και την ακροδεξιά, προτάσσοντας μια ατζέντα που ήταν πατριωτική, αλλά σε καμία περίπτωση εθνικιστική. Εστιάσαμε στα προβλήματα που απασχολούν πραγματικά τους πολίτες. Ζητήματα που σχετίζονται με τη φορολογία, την υπερφορολόγηση, την έλλειψη επενδύσεων, το πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, και τελικά ζητήματα που σχετίζονται με την βελτίωση της αποτελεσματικότητας του δημόσιου τομέα.

Έτσι, κατά μία έννοια, θα έλεγα ότι οι πολίτες ψήφισαν περισσότερο με τη λογική παρά με το συναίσθημα. Θα έλεγα όμως και ότι η επιλογή τους τελικά ήταν μια αναμενόμενη αντίδραση, ύστερα από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης από μια πολύ ανίκανη κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ