Σεισμός στην Αθήνα: Ο τρομαχτικός ήχος που έσπειρε τον πανικό στους πολίτες - Τα βίντεο

Στους δρόμους οι πολίτες της Αθήνας

Μεγάλος σε διάρκεια και έντονος λόγω του μικρού εστιακού βάθους ήταν ο σεισμός που ταρακούνησε λίγο μετά τις 14.00 το μεσημέρι την Αττική .Τη στιγμή του σεισμού στην Αθήνα , ακούστηκε ένας τρομακτικός ήχος που έσπειρε τον πανικό στους κατοίκους.

Λίγα λεπτά μετά τον σεισμό τρομοκρατημένοι οι πολίτες στο κέντρο της Αθήνας βγήκαν στο δρόμο για να προφυλακτούν. Με εντολή των επικεφαλής της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής πληρώματα και οχήματα των υπηρεσιών βγήκαν στους δρόμους, προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση και να παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια.


Μετά την κύρια σεισμική δόνηση ακολούθησαν μετασεισμοί. Οι σεισμολόγοι Άκης Τσελέντης και Ευθύμης Λέκκας, προειδοποιούν ότι θα υπάρξει έντονη μετασεισμική ακολουθία και συνιστούν ψυχραιμία στον κόσμο. 

Εκατοντάδες κλήσεις δέχθηκε η πυροσβεστική για απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες λόγω των διακοπών ρεύματος ενώ προβλήματα υπήρξαν και στις τηλεπικοινωνίες.

Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός ενώ ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κος Χαρδαλιάς σε συνέντευξη τύπου που έδωσε δήλωσε ότι «ο ΟΑΣΠ θα συνεδριάσει στις 10 με τον κύριο Λέκκα για να έχουμε πλήρη εικόνα της εξέλιξης» του σεισμού εντάσεως 5,1 Ρίχτερ που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην Αθήνα,  και πρόσθεσε πως δεν υπάρχει κάποιος λόγος ανησυχίας.

Λόγω του σεισμού κατέρρευσε ο ταινιόδρομος που βρίσκεται στην Πύλη Ε1 του λιμανιού του Πειραιά. Επίσης κατέρρευσαν ακατοίκητα σπίτια στον Πειραιά και στην Αθήνα, ενώ μικροζημιές υπέστη και το κτήριο της Βουλής.

Στο στούντιο του ΣΚΑΙ, το οποίο ταρακουνήθηκε από τη σεισμική δόνηση, εκείνη την ώρα βρισκόταν ο δημοσιογράφος Απόστολος Μαγγηριάδης. 

Super Puma πέταξε πάνω από την Δυτική Αττική

Ρωγμές σε σπίτια κυρίως σε περιοχές της Μάνδρας έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής από τον σεισμό στην Αττική.

Αμέσως μετά την εκδήλωση σεισμού στην Αττική ελήφθησαν τα ακόλουθα μέτρα από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, όπου βρίσκεται ήδη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ένα ελικόπτερο super puma και ένα συντονιστικό ελικόπτερο περιπολούν στο χώρο της Δυτικής Αττικής για να αναφέρουν τυχόν ζημιές στην περιοχή.

Φωτο: Eurokinissi

Δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και της Ελληνικής Αστυνομίας αναπτύσσονται στην περιοχή για να συνδράμουν τους πολίτες.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ