Σεισμός στην Αττική: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας - υπάρχει ύφεση του φαινομένου λέει ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας (βίντεο)

το Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας συνεδριάζει για προληπτικούς λόγους

Συνέντευξη τύπου παραχωρεί αυτή την ώρα ο γ.γ. Πολιτικής Προστασιας Νίκος Χαρδαλιάς μετά το μεγάλο σεισμό της Αθήνας. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κος Χορδαλιάς το Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας συνεδριάζει για προληπτικούς λόγους καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί σοβαροί τραυματισμοί ή ζημιές από το σεισμό.

Το μόνο πρόβλημα που φαίνεται να έχει δημιουργήσει ως τώρα ο σεισμός είναι το κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους της Αθήνας

«Ο ΟΑΣΠ θα συνεδριάσει στις 10 με τον κύριο Λέκκα για να έχουμε πλήρη εικόνα της εξέλιξης» του σεισμού εντάσεως 5,1 Ρίχτερ που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην Αθήνα, σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε πως δεν υπάρχει κάποιος λόγος ανησυχίας.

«Υπήρξαν ζητήματα που αφορούσαν ρωγμώσεις, και φερτά υλικά» σημείωσε ο γγ Πολιτικής προστασίας και αναφέρθηκε σε φθορές που παρατηρήθηκαν σε παλαιά κτίρια και σε σοβάδες από τις καταρρεύσεις προσόψεων. «Σιγά, σιγά υπάρχει ύφεση και όλοι όσοι εμπλέκονται παραμένουν σε επιφυλακή» εξήγησε.

Ο γγ Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς επιβεβαίωσε τον τραυματισμό μιας τουρίστριας, που διεκομίσθη στο νοσοκομείο.

Οπως είπε «είχαμε κάποια ανησυχία στον Ε1 με κάποια κατάρρευση» για τον ταινιοδρόμο στο λιμάνι του Πειραιά. «Το παρακολουθούμε και μέσα στην πόλη και από αέρος» σχολίασε επιπλέον ο κ. Χαρδαλιάς.

Σε ότι αφορά τον τραυματισμό της τουρίστριας, που την ώρα του σεισμού βρισκόταν στο Αρχαιλογικό Μουσείο  η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού λέει ότι δεν τραυματίστηκε από σοβάδες που έπεσαν αλλά από κάποιον επισκέπτη του μουσείου που τρομοκρατήθηκε και την έσπρωξε, ανέφερε στο ρεπορτάζ της η ΕΡΤ.

Η γυναίκα, που είναι έγκυος έξι μηνών, τραυματίστηκε ελαφρά, τη στιγμή του σεισμού και διακομίστηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Το Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας συνεδρίασε στις εγκαταστάσεις του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι προκειμένου να γίνει αποτίμηση μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ στην Αττική και ο σχεδιασμός δράσης των συναρμόδιων φορέων.

Σε επιφυλακή τα νοσοκομεία μετά από τον σεισμό με απόφαση Κικίλια

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι Μονάδες Υγείας της Α’ Υγειονομικής περιφέρειας, μετά τον ισχυρό σεισμό στην Αθήνα, μεγέθους 5,1 Ρίχτερ, μετά από εντολή του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Ο ισχυρός σεισμός που έχει προκαλέσει μικροζημιές σε κατοικίες και δημόσια κτίρια, σημειώθηκε το μεσημέρι με επίκεντρο την περιοχή μεταξύ Μάνδρας και Μαγούλας.

Σύμφωνα με την εντολή που έχει δοθεί, το «Θριάσειο» νοσοκομείο εφημερεύει και έχει τεθεί σε επιφυλακή το «Αττικόν». Παράλληλα, οι νοσηλευόμενοι στο Δαφνί έχουν μεταφερθεί προληπτικά στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ