Λαμπερά χαμόγελα, φιλιά, αγκαλιές & κουβεντούλα - Το Backstage της ορκωμοσίας στη βουλή σε εικόνες (φώτο)

Δεν έλειψαν οι πρωτότυποι χαιρετισμοί αλά Μαόρι

Στην κατάμεστη αίθουσα της Βουλής έδωσαν σήμερα τον όρκο τους οι 300 βουλευτές. Οι  61 από αυτούς είναι γυναίκες ενώ από το σύνολο των 300 βουλευτών οι 112 θα καθήσουν για πρώτη φορά στα βουλευτικά έδρανα. 

Φώτο: Intime News

Από τους 300 βουλευτές, η Νέα Δημοκρατία έχει 158 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία 86, το Κίνημα Αλλαγής 22, το ΚΚΕ 15, η «Ελληνική Λύση» 10 και η «ΜέΡΑ25» 9 έδρες.

Φώτο: Intime News

Από το πρωί άρχισαν να καταφθάνουν οι βουλευτές συνοδευόμενοι από τους συγγενείς τους, ενώ τα θεωρεία ήταν κατάμεστα όπως και τα έδρανα των αξιωματούχων με την πρώην υπηρεσιακή πρωθυπουργό, Βασιλική Θάνου, να κάθεται στο πρώτο έδρανο.

Ιδιαίτερα συγκινημένοι ήταν οι βουλευτές και οι βουλευτίνες που μπήκαν στη βουλή για πρώτη φορά ενώ και οι παλαιότεροι δεν μπορούσαν να κρύψουν τη χαρά τους. Λαμπερή με ένα πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπο της, η βουλευτής της Νέας Δημοικρατίας Φωτεινή Πιπιλή, η οποία μοίρασε αφειδώς φιλιά σε όλους.

Φυσικά οι γυναίκες της  βουλής τράβηξαν την προσοχή με τις κομψές εμφανίσεις τους

Φώτο: Intime News

Πολλά φιλιά και πολλές αγκαλιές δέχθηκε και μοίρασε η Ντόρα Μπακογιάννη. Ιδιαίτερα ευδιάθετοι ήταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. Και οι δύο αρχηγοί χαιρέτησαν και  αντάλλαξαν ευχές με όσους βουλευτές βρέθηκαν δίπλα τους.

Φώτο: Intime News

Μάλιστα ο κύριος Τσίπρας πήγε και ο ίδιος προσωπικά να χαιρετήσει την κυρία Μαριέττα Γιαννάκου. Η βουλευτής του ΚΚΕ,Λιάνα Κανέλλη  είχε ένα ιδιαίτερα θερμό τετ-α -τετ με την ευδιάθετη και χαμογελαστή Ντόρα Μπακογιάννη. Οι δύο κυρίες αντάλλαξαν αγκαλιές, φιλιά και αστεία και έβγαλαν σέλφι,

Φώτο: Intime News

Φώτο: Intime News

Φώτο: Intime News

Εντύπωση προξένησε ο τρόπος που χαιρέτησε ο νέος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος  την επίσης "νεοφώτιστη" Κατερίνα Μονογυιού, Οι δύο βουλεύτες ανταντάλλαξαν χαιρετισμό αλά Μαόρι με τη μύτη τους.

Θερμή χειραψία αντάλλαξαν ο πρόεδρος του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Φώτο: Intime News

Τα κινητά στην αίθουσα της βουλής πήραν φωτιά καθώς κανείς μα κανείς δεν ήθελε να αφήσει την ορκωμοσία χωρίς να έχει βγάλει προηγουμένως την απαραίτητη σέλφι.

Φώτο: Intime News

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ