Ορκίστηκαν οι 300 της νέας Βουλής - Όλα όσα έγιναν (φωτό & βίντεο)

Η ορκωμοσία των βουλευτών της νέας Βουλής πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

«Καλή δύναμη» ευχήθηκε στους 300 βουλευτές της 18ης Συνόδου της Βουλής ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ο οποίος μαζί με τα μέλη της Ιεράς Συνόδου τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό και την ορκωμοσία.

Αρχικά, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία με θρησκευτικό όρκο των βουλευτών, ενώ ακολούθησε ο όρκος στο κοράνι των τριών μουσουλμάνων βουλευτών και αμέσως μετά έδωσαν πολιτικό όρκο όσοι βουλευτές το επιθυμούσαν.

Στην έδρα της Ολομέλειας της Βουλής προήδρευσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Β' αντιπρόεδρος της προηγούμενης Συνόδου, Γιώργος Βαρεμένος, καθώς σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής προεδρεύει ο πρώτος τη τάξη αντιπρόεδρος της Βουλής που έχει επανεκλεγεί και είναι μέλος της νέας Βουλής.

Η νέα Βουλή εκπροσωπείται από 61 γυναίκες και έξι κόμματα, ενώ οι 112 είναι νέοι βουλευτές που εκλέχτηκαν για πρώτη φορά.

Πηγή φωτό: Ιntime

Από τους 300 βουλευτές, η Νέα Δημοκρατία έχει 158 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία 86, το Κίνημα Αλλαγής 22, το ΚΚΕ 15, η «Ελληνική Λύση» 10 και η «ΜέΡΑ25» 9 έδρες.

 

 

Από το πρωί άρχισαν να καταφθάνουν οι βουλευτές συνοδευόμενοι από τους συγγενείς τους, ενώ τα θεωρεία ήταν κατάμεστα όπως και τα έδρανα των αξιωματούχων με την πρώην υπηρεσιακή πρωθυπουργό, Βασιλική Θάνου, να κάθεται στο πρώτο έδρανο.

Μετά την ορκωμοσία, ο προσωρινός πρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Βαρεμένος, κάλεσε τους βουλευτές να εκλέξουν αύριο, Πέμπτη 18 Ιουλίου τον νέο πρόεδρο του Σώματος.

Η πλειοψηφία έχει ανακοινώσει ότι θα προτείνει για τη θέση του προέδρου της Βουλής τον Κωνσταντίνο Τασούλα.

Δείτε περισσότερες φωτό στο Slide Show

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ