Φόνος Αμερικανίδας βιολόγου: "Πρώτα τα είπε στη γυναίκα του" - Τι λένε ο ιερέας πατέρας & ο πεθερός (φώτο - βίντεο)

Σοκαρισμένη η οικογένεια του φερόμενου ως δράστη, σε κατάσταση σοκ η οικογένεια της Suzan Eaton - Έσπασε ο σύζυγος της όταν έμαθε ότι βιάστηκε - Φυσιολάτρης και.. social star ο καθ' ομολογία δολοφόνος

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι ο 27χρονος κατ’ ομολογία δολοφόνος της 60χρονης Suzanne Eaton πέρασε την πύλη του δικαστικού Μεγάρου των Χανίων προκειμένου να βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του είναι στοιχειοθετημένη με τον εισαγγελέα να του ασκεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Ο 27χρονος στη συνέχεια οδηγήθηκε στον ανακριτή Χανίων όπου ζήτησε κι έλαβε προθεσμία με αποτέλεσμα να απολογηθεί την Παρασκευή το πρωί, αναφέρει το Creta Post

Αξίζει να σημειωθεί πως έξω από τα δικαστήρια Χανίων υπάρχουν αρκετοί δημοσιογράφοι που ήρθαν από το εξωτερικό για να καλύψουν το θέμα της άγριας δολοφονίας της Αμερικανίδας βιολόγου.

Πρώτα τα είπε στη γυναίκα του -  Σε κατάσταση σοκ η οικογένεια

 Ο 27χρονος αγρότης, κάτοικος του Μάλεμε φέρεται να ομολόγησε το έγκλημα το οποίο έγινε πολύ κοντά στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, λιγότερο από ένα χιλιόμετρο, όπου η άτυχη γυναίκα είχε πάει για τρέξιμο.

Στη θέση της θα μπορούσε να ήταν οποιαδήποτε γυναίκα. Την είδε και θόλωσε, όπως είπε στους αστυνομικούς, και ήθελε να της κάνει κακό.

To κίνητρο ήταν σεξουαλικό. Την χτύπησε με το αυτοκίνητο για την ακινητοποιήσει και την έβαλε στο πορτ μπαγκάζ, παρά τις προσπάθειες της άτυχης γυναίκας να ξεφύγει από τα χέρια του. Τη χτύπησε και με μαχαίρι και όταν η αντίσταση συνεχιζόταν και την έπνιξε με τα ίδια του τα χέρια.

Για να καλύψει τα ίχνη του αποφάσισε να εγκαταλείψει τη σορό της σε σημείο που μόνο ο ίδιος γνώριζε σε περιοχή έξω από το χωριό Ξαμουδοχώρι στην οποία έχει χωράφια, αναφέρει το e-kriti.

Γιος ιερέα, γέννημα θρέμμα του Μάλεμε, παντρεμένος με δύο μικρά παιδιά ο 27χρονος εκτός από το κρυφό πάθος του, λάτρευε τη φύση. Κάτι που φαίνεται από τα βίντεο που ανέβαζε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε κατάσταση σοκ, μετά την είδηση ότι ομολόγησε το αποτρόπαιο έγκλημα, είναι η γυναίκα και η οικογένεια του 27χρονου.

Σοκαρισμένοι οι άνθρωποι του κύκλου του, συγγενείς, κάτοικοι και περίοικοι στις περιοχές όπου ζούσε και εργαζόταν ο 27χρονος φερόμενος ως δράστης του βιασμού και της δολοφονίας της 60χρονης Σουζάν Ίτον.

Για τον δράστη μίλησαν γείτονες, που είχαν τυπικές σχέσεις μαζί του, αλλά και ο πεθερός του, ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω, ξεκαθαρίζοντας οτι η οικογένεια έχει συγκλονιστεί από το πρωτοφανές έγκλημα για το οποίο ομολόγησε ο γαμπρός του, αναφέρει το Zarpa News

«Έχουμε πέσει όλοι από τα σύννεφα, μιας και ποτέ δεν είχαμε αντιληφθεί πως το παιδί ήταν άρρωστο.  Ήταν ένας ήρεμος άνθρωπος, με τα αστεία του δεν σου άφηνε περιθώριο να σκεφτείς κάτι άλλο. Τραβούσε κάθε τόσο κάποια βίντεο και μας τα έδειχνε από διάφορα πράγματα. Τις ανιψιές μου που μένουν από πάνω και η γυναίκα μου, δεν τις ενόχλησε ποτέ.

Ξέρεις τι είναι να μην σε ξέρει η αστυνομία και να σε μάθει μέσα σε μια μέρα, μου κουβάλησε όλη την ασφάλεια εδώ… Τόσο καιρό δεν έδειχνε το οτιδήποτε, ήταν φυσιολογικός. Δεν κρυβόταν, πηγαινοερχόταν στο χωριό. Εγώ ξέρω οτι δεν έχει κάποιο βοηθό, αλλά στο χωριό του στο Μάλεμε δεν ξέρω αν έχει εργάτη. Η κόρη μου είναι σοκαρισμένη, όλο κλαίει και το μόνο που της είπε, είναι ότι “ναι, το έκανα”.»

O πατέρας του φερόμενου ως δράστη βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. «Δεν πιστεύω τίποτα. Θα περιμένω να ολοκληρωθεί η προανάκριση. Δεν έκανε τέτοιο πράγμα το παιδί μου» είπε ο ιερέας πατέρας του 27χρονου στο newsit.gr.

Η εξιχνίαση του αποτρόπαιου εγκλήματος έχει προκαλέσει σοκ σε όλη την Κρήτη. Η φύση του εγκλήματος ξενίζει. 

Η αστυνομία του νησιού κατάφερε να εξιχνιάσει την υπόθεση μέσα σε έξι μόλις ημέρες, γεγονός που αξίζει να υπογραμμιστεί.

«’Έσπασε» ο σύζυγος της Suzanne όταν έμαθε για τον βιασμό

Συντετριμμένη είναι η οικογένεια της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Από τη στιγμή που δηλώθηκε η εξαφάνισή της ο σύζυγος και τα παιδιά της ήρθαν στην Κρήτη αναμένοντας να βρουν ζωντανό τον άνθρωπό τους.

Όταν εντοπίστηκε η σορός και αποφάσισαν να φύγουν, ενώ οι Αρχές τους είπαν να διορίσουν δικηγόρο ή τεχνικό σύμβουλο, δήλωσαν βλέποντας την πορεία των ερευνών, πως έχουν εμπιστοσύνη στην ΕΛΑΣ, πως δεν θα κάνουν κάτι σ' αυτήν τη φάση και το μόνο που θέλουν είναι μια καθημερινή ενημέρωση.

Ο επικεφαλής των ερευνών συνήθιζε κάθε μέρα να παίρνει τηλέφωνο τον σύζυγο της 60χρονης και να τον ενημερώνει για την πορεία των ερευνών και τις εξελίξεις.

Το τελευταίο τηλεφώνημα έγινε χθες το απόγευμα όταν ο επικεφαλής των ερευνών ενημέρωσε τον σύζυγο της Σούζαν Ίτον ότι η αστυνομία έχει στα χέρια της τον δράστη και πως αυτός έχει ομολογήσει.

Δεν θέλησε να μάθει πολλές λεπτομέρειες . Ρώτησε ποιος είναι και το κίνητρό του, αναφέρει το Creta Live.

Όταν πληροφορήθηκε ότι η σύζυγός του είχε βιαστεί τότε ξέσπασε σε λυγμούς και παρέδωσε το ακουστικό στην αδερφή του θύματος.

Φυσιολάτρης, δραστήριος, με έντονες τάσεις προβολής ο κατ’ ομολογία δολοφόνος

Η ζωή του δεν διέφερε από εκείνη όλων των άλλων δραστήριων νέων. Μάλιστα, το προφίλ που ο ίδιος επιδίωκε να παρουσιάσει στον έξω κόσμο ήταν αυτό του υπερδραστήριου, πολυπράγμονα, καλού και αφοσιωμένου οικογενειάρχη, του ιδιαίτερου ανθρώπου με εντυπωσιακά ενδιαφέροντα.

Και τα είχε καταφέρει … Ο λόγος για τον 27χρονο αγρότη, πατέρα δύο μικρών παιδιών, από το Μάλεμε, με πολύ έντονη παρουσία στα social media, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε στις διωκτικές αρχές των Χανίων ότι είναι ο δράστης της αρπαγής και δολοφονίας της Αμερικανίδας βιολόγου Suzanne Eaton.

Ο νεαρός άνδρας, πάνω από όλα επιδίωκε την προσωπική προβολή, τον εντυπωσιασμό, τη γενική αποδοχή του κοινωνικού συνόλου, έστω και ψηφιακού. Η προσπάθειά του αυτή είχε αποδώσει καρπούς, γιατί είχε καταφέρει να είναι δημοφιλής. Οι ψηφιακοί του φίλοι στο Facebook προσεγγίζουν τους 4.000 ενώ φαίνεται πως ανάλογες επιδόσεις δημοφιλίας διεκδικούσε και από την πλατφόρμα του You Tube όπου διατηρούσε κανάλι με πολλές αναρτήσεις και αρκετές προβολές.

Πώς «πλάσαρε» τον εαυτό του; Η εικόνα που «έβγαζε προς τα έξω» παρά το χαμηλό μορφωτικό του επίπεδο ήταν εκείνη του δημοφιλούς, υπερδραστήριου ανθρώπου που αγαπούσε πολύ τη φύση και τις άγριες ομορφιές της, τους κρυμμένους θησαυρούς της κρητικής υπαίθρου, τον αθλητισμό, τις πολεμικές τέχνες και φυσικά την οικογένειά του.

Η συνεχής παρουσία του στα social media περιλάμβανε σκηνές της καθημερινότητας με τη νεαρή σύζυγό του και τα δύο μωρά τους, εξορμήσεις στη φύση, διάφορες κατασκευές με tutorials τύπου «πώς να φτιάξεις ένα αλεξίπτωτο» και φυσικά πλήθος στιγμιότυπων από την αθλητική του δραστηριότητα και τις συναντήσεις του με διάσημους, ηθοποιούς, καλλιτέχνες τους οποίους προφανώς προσέγγιζε – όπως και τόσοι και τόσοι άλλοι νεαροί θαυμαστές – ζητώντας ένα ενσταντανέ που θα εξασφάλιζε likes, και σχόλια ενθουσιασμού από τους φίλους του, ψηφιακούς και μη, αναφέρει το Creta Post.

Με κάθε ευκαιρία φωτογραφιζόταν με διάσημους, ηθοποιούς, καλλιτέχνες και παρουσιαστές…

Ο ίδιος περιέγραφε τον εαυτό του στα social media, με τρόπο εκκεντρικό προσπαθώντας να μιμηθεί τις πρακτικές των influencers ως εξής:

«Ασχολούμαι με τον αθλητισμό και τις ανατολικές πολεμικές τέχνες, Shao Lin Kung Fu! Αγαπώ αυτό που κάνω αλλά συγχρόνως φροντίζω μερικά από τα προστατευόμενα ήδη ζώων. Επίσης, ασχολούμαι με τον μοντελισμό. Όνειρό μου είναι να γίνω ένας μεγάλος μάχιμος μοναχός Σάο Λιν. Είμαι περήφανος για τον εαυτό μου που έχω φτάσει σε αυτό το σημείο. Επίσης κάνω και άλλες πολλές δουλειές. Όποιος – όποια ενδιαφέρεται μαθαίνει».

Σοκαριστική περιγραφή της σπηλιάς που έγινε ο τάφος της Suzanne Eaton

Ο φερόμενος ως δολοφόνος της διακεκριμένης επιστήμονος γνώριζε πάρα πολύ καλά το πρώην γερμανικό καταφύγιο – πολυβολείο, τη θέση που βρισκόταν αλλά και το εσωτερικό του, το οποίο το 2016 είχε εξερευνήσει, ανεβάζοντας σε τρία διαφορετικά μέρη την εμπειρία του αυτή στο κανάλι του στο You Tube.

Και όπως αποδείχθηκε, η απόφασή του να «ξεφορτωθεί» το άψυχο σώμα της 60χρονης στο συγκεκριμένο σπήλαιο ήταν και το μοιραίο λάθος του που οδήγησε τις διωκτικές αρχές στην τάχιστη εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας, πριν ακόμη πάρουν στα χέρια τους τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων. Κι αυτό γιατί η γνώση του για τη γεωγραφία της συγκεκριμένης περιοχής, είχε κοινοποιηθεί ευρύτατα στα social media.

Προφανώς η περιγραφή του δαιδαλώδους σπηλαίου από έναν ενθουσιώδη ερασιτέχνη φυσιοδίφη που επιστρατεύει τους φίλους του για την εξερεύνησή του να είναι ένα επιτυχημένο σενάριο για ένα καλό video στο You Tube, όμως αυτή ακριβώς η περιγραφή ενός τόπου που βρέθηκε στο επίκεντρο ενός αποτρόπαιου εγκλήματος, σήμερα προκαλεί ανατριχίλα, ειδικά όταν γνωρίζουμε από τους ιατροδικαστές που εξέτασαν τη σορό της Suzanne Eaton ότι η άτυχη γυναίκα έδωσε μάχη για να γλυτώσει από τον δολοφόνο της.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ