Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είναι η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - Το θερμό "ευχαριστώ" σε 24 γλώσσες (βίντεο)

Εγκάρδια συγχαρητήρια από την Άνγκελα Μέρκελ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε απόψε τον διορισμό της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με 383 ψήφους υπέρ και 327 κατά.

Η Γερμανίδα πολιτικός χρειαζόταν 374 ψήφους για να εξασφαλίσει την πλειοψηφία του σώματος.

Είκοσι δύο ευρωβουλευτές απείχαν από την ψηφοφορία, ενώ βρέθηκε και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο.

Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν: "Ευχαριστώ θερμά -  Η εμπιστοσύνη που δείξατε σε εμένα , είναι εμπιστοσύνη στην Ευρώπη της νέας εποχής"

Στην ομιλία της μετά την εκλογή της η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν ευχαρίστησε θερμά τα μέλη του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου που την τίμησαν με την ψήφο τους. "Σας ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε, νιώθω μεγάλη τιμή," είπε.

"Η εμπιστοσύνη που δείξατε σε μένα είναι εμπιστοσύνη στην Ευρώπη της νέας εποχής. Στην Ευρώπη που από τον νότο ως τον βορά και από την ανατολή ως τη δύση, είναι έτοιμη να παλέψει για το μέλλον.  Έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις.  Υπόσχομαι ότι θα δουλέψω σκληρά για ένα καλύτερο μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε ανάμεσα σε άλλα η νέα πρόεδρος της Κομισιόν.

Δείτε το βίντεο με την ομιλία της

Λίγο μετά την ανάδειξή σε νέα πρόεδρο της Κομισιόν, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είπε «ευχαριστώ» σε 24 γλώσσες, με ανάρτησή της στο Twitter.



 

Συγχαρητήρια της Καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Τα «εγκάρδια συγχαρητήριά» της προς μια «εκ πεποιθήσεως και πειστική Ευρωπαία», την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για την εκλογή της στο αξίωμα της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εξέφρασε πριν από λίγο η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο στην ανακοίνωσή της η κυρία Μέρκελ αναδεικνύει τόσο το γεγονός ότι για πρώτη φορά εκλέγεται σε αυτή τη θέση γυναίκα όσο και το ότι κάποιος Γερμανός αναλαμβάνει το εν λόγω αξίωμα για πρώτη φορά έπειτα από περισσότερα από 50 χρόνια.

«Χαίρομαι διότι με Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν γίνεται μία εκ πεποιθήσεως και πειστική Ευρωπαία επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τώρα θα ξεκινήσει με μεγάλο ενθουσιασμό τις προκλήσεις ενώπιον των οποίων βρισκόμαστε ως Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διαβάστε επίσης: Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - νέα πρόεδρος της Κομισιόν: Γυναικολόγος -βαρόνη με επτά παιδιά - αγαπά την ιππασία - υπήρξε καλλονή (φώτο-βίντεο)

Αυτό κατέστησε πολύ σαφές κατά την σημερινή της ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», τονίζει η Καγκελάριος και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι σήμερα χάνει μια επί πολλά χρόνια υπουργό στις κυβερνήσεις της, αλλά κερδίζει έναν νέο εταίρο στις Βρυξέλλες. «Για αυτό προσβλέπω σε μια καλή συνεργασία», καταλήγει στην ανακοίνωσή της.

 Κυριάκος Μητσοτάκης: "Εγκάρδια συγχαρητήρια - Θα έχει την πλήρη στήριξή μου"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με ανάρτηση στο Twitter, στην οποία τόνισε ότι η νέα πρόεδρος της Κομισιόν θα έχει την πλήρη στήριξή του.

«Ειλικρινή συγχαρητήρια στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την εκλογή της ως πρόεδρος της Κομισιόν. Ανυπομονώ να εργαστώ μαζί της για μια Ευρώπη που ενδυναμώνει και προστατεύει. Θα έχει την πλήρη στήριξή μου», έγραψε ο πρωθυπουργός. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ