Δολοφονία βιολόγου στην Κρήτη: Κοντά στον εντοπισμό του δολοφόνου οι Αρχές - Το μοιραίο λάθος του

Οι έρευνες των Αρχών φαίνεται να είναι πλέον στοχευμένες...

Πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα σημαντικότατο εύρημα που βοηθά στην πρόοδο των ερευνών

Έναν κρυφό άσο στο μανίκι τους ενδέχεται να έχουν οι αστυνομικοί που χειρίζονται τις έρευνες για την εξιχνίαση της μυστηριώδους δολοφονίας της Αμερικανίδας Suzanne Eaton στα Χανιά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στον τόπο όπου πετάχτηκε το πτώμα της άτυχης γυναίκας βρέθηκε ένα σημαντικότατο εύρημα για την πρόοδο των ερευνών, το οποίο φέρεται να ανήκει στον δολοφόνο. 

Δείτε επίσης: Κρήτη: Δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον – Οι αρχές προχώρησαν σε 10 προσαγωγές

 

Η ύπαρξη του πάντως φέρεται να συνδέεται άμεσα με την σορό της Suzanne Eaton.

Αν επαληθευτεί η συλλογιστική των αστυνομικών, τότε ενδέχεται να αποδειχτεί ως το μοιραίο λάθος του δολοφόνου σύμφωνα με το cretapost

Το ενδιαφέρον πλέον επικεντρώνεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια και σε αυτό το εύρημα δίνεται μεγάλη έμφαση.

Δεν αποκλείεται και μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα να έχουμε και τις απαντήσεις σχετικά με την ανίχνευση DNA στα νύχια του θύματος, το οποίο πιστεύεται ότι αντιστάθηκε σθεναρά στον σωματώδη δράστη και πάλεψε για την ζωή του.

Η κατάθεση και το γάβγισμα των σκυλιών

Η περιοχή μεταξύ των Αφράτων και της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης εξετάζεται από την ΕΛΑΣ ως πιθανή για το «σκοτεινό» τετ-α-τετ της Αμερικανίδας βιολόγου Suzanne Eaton με τον δολοφόνο (ή τους δολοφόνους) της.

Πρόκειται για μία απόσταση περίπου 4,5 χιλιομέτρων, μία διαδρομή που περνά μέσα από αμπέλια και ελαιόδεντρα, χαρουπιές και συχνά κοπάδια κατσικιών που βόσκουν στις πλαγιές του δρόμου.

Για την άτυχη Suzanne η απόσταση αυτή θα μπορούσε να καλυφθεί σε ικανοποιητικό χρόνο δεδομένου ότι το περπάτημα και το τρέξιμο ήταν τρόπος ζωής, είχε εξαιρετική φυσική κατάσταση (άλλωστε όπως είναι γνωστό κατείχε μαύρη ζώνη στο Tae kwon do) και η περιοχή δεν της ήταν εντελώς άγνωστη.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, υπάρχει δε μία κατάθεση κατοίκου των Αφράτων που αναφέρει ότι την ημέρα της εξαφάνισης αντιλήφθηκε την παρουσία μιας γυναίκας, η οποία κινούνταν στην περιοχή, ο σωματότυπος της οποίας αλλά και τα ρούχα της ταίριαζαν πολύ με αυτά της Suzanne. Ωστόσο η κάτοικος την είδε από απόσταση. Χρειάστηκε να κοιτάξει προς το μέρος της γιατί άρχισαν να γαυγίζουν τα σκυλιά.

Η κατάθεση αυτή αξιολογείται όμως οι Αρχές διατηρούν κάποιες επιφυλάξεις επειδή ακριβώς δεν υπάρχει απόλυτη βεβαιότητα στην αναγνώριση.

Αστυνομικοί προσπαθούν επίμονα να εντοπίσουν και άλλες μαρτυρίες περίοικων που μπορεί να είδαν την Suzanne να κινείται στην προαναφερόμενη περιοχή, όμως έως και αργά το βράδυ του Σαββάτου δεν είχε προκύψει κάτι με σαφήνεια, όπως υποστηρίζουν αστυνομικές πηγές.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ