Η Ικαρία η καλύτερη επιλογή για το καλοκαίρι αν πέρασες στρες - Μία εβδομάδα εκεί - το αγχολυτικό σου (φώτο)

 Το νησί με τις εξωτικές παραλίες φημίζεται για τη μακροζωία των κατοίκων

Πάμε για τρελές στις Σεϋχέλλες; Και δεν εννοώ εκείνες της ανατολικής Αφρικής, που κόσμος και κοσμάκης τρέχει για να δει την ομορφιά τους από κοντά, αλλά για τις δικές μας, της Ικαρίας. Εκείνο το νησί που βρίσκεται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και δροσίζεται απ’ τη θάλασσά του. Αποτελεί ένα απ’ τα μεγαλύτερα νησιά του συγκεκριμένου συμπλέγματος και έχει μια φήμη για τις παραλίες του μεγαλύτερη απ’ την έκτασή του.

Οι παραλίες της Ικαρίας, λοιπόν, προκαλούν δέος και σαγηνεύουν, καθώς αντικρίζεις τα γαλαζοπράσινα νερά τους. Μεθάς στη θέα τους, εισπνέοντας τη μυρωδιά της θαλασσινής αύρας σαν να είναι το οξυγόνο σου, και γεύεσαι το θαλασσινό αλάτι που πετάγεται και γίνεται ένα με το πρόσωπό σου.

Οι βράχοι της Ικαρίας έχουν κύριο λόγο στο φυσικό ντεκόρ της παραλίας, καθώς στολίζουν απίστευτα μικρές σπηλιές, κρυμμένες κάτω απ’ τους γρανιτένιους βράχους. Τα βότσαλα κι η αμμουδιά είναι η τελευταία πινελιά σ’ αυτό το φυσικό, μεσογειακό τοπίο.

Δεν είναι όμως μόνο οι παραλίες ο λόγος που φημίζεται το νησί, αλλά και οι Νικαριώτες, οι οποίοι είναι γελαστοί, αισιόδοξοι, φιλόξενοι κι αγαπητοί. Σύμφωνα με ταξιδιωτικές κριτικές, που έχουν γραφτεί, λέγεται πως οι Ικαριώτες ξεχνούν να πεθάνουν, καθώς τρέχουν με 100. Φυσικά αναφέρονται στη μακροζωία των νησιωτών, που το μυστικό τους είναι η καλή φυσική κατάσταση, το φαγητό κι ο καλός ύπνος.

Αν, λοιπόν, ποτέ βρεθείς στο δρόμο προς την Ικαρία, θα περάσεις απίστευτα. Θα δοκιμάσεις την πεντανόστιμη, μεσογειακή κουζίνα της με μαγειρευτά φαγητά και τοπικά προϊόντα. Θα πας σε διάφορα γλέντια και θα χορεύεις τον Ικαριώτικο χορό σαν γνήσιος Ικαριώτης. Θα ερωτευτείς τη θάλασσα και θα ταξιδέψεις μαζί της σε πελάγη μακρινά. Θα γνωρίσεις τους πιο φιλόξενους κατοίκους.

Μια βδομάδα λοιπόν, ή ένας μήνας, ή τέσσερις μέρες αρκούν για να αισθανθείς πως βρίσκεσαι σε μέρη μακρινά κι εξωτικά, διαφορετικά απ’ των άλλων νησιών του Αιγαίου, αλλά και του Ιουνίου. Η Ικαρία είναι η καλύτερη επιλογή για το καλοκαίρι, αν έχεις περάσει μια στρεσογόνο κατάσταση και πιέστηκες καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Μια βδομάδα εκεί θα είναι το αγχολυτικό σου.

Πάρε λοιπόν δυο-τρεις φίλους και εξερευνήστε το νησί, δείτε το θησαυρό που κρύβουν από κάτω τους οι βράχοι, κάντε βουτιά στη θάλασσα και ανακαλύψτε το βυθό. Πάτε μια βόλτα στην παραλία το βράδυ και πιείτε ένα κοκτέιλ δίπλα στο κύμα. Τα πρωινά ανοίξτε το παράθυρο του δωματίου σας και αφήστε τη μουσική της θάλασσας να σας αφυπνίσει. Ξυπνήστε και πάρτε το πρωινό σας, ελληνικό παραδοσιακό καφέ και ντόπιο μέλι -μύρισε ο καφές μέχρι την άλλη γωνία, αναφέρει το Holiday News

Τα απογεύματα αναζητήστε κάποιο γλέντι, σίγουρα θα υπάρχει ένα. Εξάλλου, οι Ικαριώτες φθάνουν στα ογδόντα πανηγύρια το χρόνο, σίγουρα θα βρεθείτε κι εσείς σ’ ένα απ’ αυτά. Παρέα με άφθονο ποτό, παραδοσιακό φαγητό, τον ικαριώτικο χορό και τους όμορφους ντόπιους ως guest stars της βραδιάς. Πιαστείτε, λοιπόν, κάντε ένα βήμα στα δεξιά, μετά ένα στ’ αριστερά και σιγά-σιγά θα λυθούν τα πόδια σας στο χορό.

Αν είστε ελεύθεροι, σίγουρα θα φλερτάρετε με κάποιον Ικαριώτη, καθώς θα θαυμάσετε τον τρόπο ζωής του, θα εκτιμήσετε τη φιλοξενία του και θα λατρέψετε το χορό του.

Μακάρι να είναι ο επόμενος προορισμός σας για το καλοκαίρι. Μέχρι τότε προλαβαίνετε να μάθετε τα βήματα του χορού.

Και μιας και το νησί φημίζεται για τη μακροζωία των κατοίκων, εγώ βρήκα πού θα μετακομίσω! Εσύ;

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ