Η απίθανη πράσινη Vintage Rolls Royce της Ελίζαμπεθ Τέιλορ πωλείται 7 εκ. δολάρια - Ταίριαζε με το νυφικό της (φώτο)

Το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη, με την Οσκαρική ηθοποιό να του δίνει το όνομα  «Πράσινη Θεά», λόγω της μοναδικής του απόχρωσης

Με δύο προσεκτικούς ιδιοκτήτες, που την κράτησαν σε καλή κατάσταση και με μόλις 41.000 μίλια στο ρολόι της οποιοδήποτε άλλη  Rolls-Royce Silver Cloud II θα έπιανε περίπου   700.000 δολάρια σε δημοπρασία .

Αλλά όταν πρόκειται για  το αγαπημένο custom-made αυτοκίνητο του θρύλου του Χόλιγουντ που ονομάζεται Ελίζαμπεθ Τέιλορ, ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να αυξηθεί 10 φορές όταν το πολυτελές αυτοκίνητο θα βγει στο σφυρί τον επόμενο μήνα.

Η σειρήνα της μεγάλης  οθόνης απόκτησε το εκπληκτικό αυτοκίνητο το 1960 και ζήτησε να έχει πράσινο χρώμα, για να ταιριάζει με το νυφικό που φορούσε στο γάμο της με τον τραγουδιστή Eddie Fisher.

Το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη, με την Οσκαρική ηθοποιό να του δίνει το όνομα  «Πράσινη Θεά», λόγω της μοναδικής του απόχρωσης.

Δύο χρόνια αργότερα, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ ταξίδεψε στη Ρώμη για τα γυρίσματα της Κλεοπάταρας, με τον σύζυγο της Eddie  Fisher και πήρε μαζί της την Πράσινη Θεά.

 Η Τέιλορ με αμοιβή 1 εκατομμύριο δολάρια για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ταινία, έγινε εκείνη την εποχή η πιο ακριβοπληρωμένη σταρ  στην ιστορία του Χόλιγουντ.

Σύμφωνα με τη συναρπαστική ιστορία του αυτοκινήτου, ο Fisher κατέστρεψε το φτερό της Rolls Royce ενώ πήγαινε για τα γυρίσματα της ταινίας  στη Ρώμη. Ευτυχώς η ζημιά ήταν μικρότερη από αυτή που πίστευε ο Φίσερ, κάτι που δεν συνέβη στα γυρίσματα της Κλεοπάτρας όπου η Τέιλορ , γνώρισε τον Ρίτσαρντ Μπάρτον και τον ερωτεύθηκε κεραυνοβόλα.

Το 1964 σε ηλικία 34 ετών η Τέιλορ χώρισε τον Φίσερ  και ξεκίνησε τη διαδικασία για να παντρευτεί  για πέμπτη φορά τον Ρίτσαρντ Μπάρτον, ο οποίος θα εμφανιζόταν συχνά στο τιμόνι της Πράσινης Θεάς.

Η Τέιλορ επρόκειτο να παντρευτεί άλλες τρεις φορές στη ζωή της , μία από αυτές ξανά με τον Μπάρτον , μετά το διαζύγιο τους 

Όσο για την "Πράσινη Θεά" η Τέιλορ την είχε για 20 χρόνια πριν την πουλήσει σε θαυμαστή της που έμενε στην Καλιφόρνια, αναφέρει η Daily Mail

Το θρυλικό αυτοκίνητο αναμένεται να πιάσει 7 εκατομμύρια δολάρια όταν θα βγει στο σφυρί στις 6 Αυγούστου στο Pierre Hotel της Νέας Υόρκης, την πόλη που ζούσαν η Τέιλορ και ο Φίσερ όταν παρήγγειλαν το αυτοκίνητο. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ